pawlox83 Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Witam forumowiczów.Zgodnie z tym co ostatnio poradziliście w najbliższa sobote montuje do swojego Speca P1,Rebe Dual Air,nowy amorek zakupiony po długim zastanawianiu sie.Mam do was kilka pytan odnosnie regulacij tego widelca.Moja waga to ok80 kiligramów i chciałbym ażeby ten widelec był dobrze zgrany z moim stylem jazdy i wagą,również rower specialized p1 posiada swoją geometrie co daje dosyć specyficzne warunki,obawiam sie że w tym przypadku wypadało by ustawić ją (jest taka możliwość przy zakupie i montażu) na wiecej niż 100mm,co sądzicie o tym.Drugie pytanie odnosnie blokady skoku,czy jest rzeczą doba mieć ja na kierownicy w formie manetki,bo niekiedy widze to u niektórych osób,natomiast inni twierdza iż jest to rzecz zbędna i kompletnie niepotrzebna.Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Pod twoją wagę skok 100 mm będzie absolutnie wystarczający chyba, że masz jakąś specjalną ramę. Ja warzę ważę ponad 90 i taki skok na górski teren jest idealny. Masz w tych widłach takie możliwości regulacji, że jest wręcz niemożliwe abyś nie był zadowolony. Nawet ustawienie z tabelki dla kogoś o niezbyt wygórowanych wymaganiach będzie wystarczające. A gdzie niby zamontować manetkę blokady i w czym ona przeszkadza bo nie rozumiem. Chcesz nie mieć blokady skoku?? Jeśli to sprzęt tylko i wyłącznie w teren to morze może i tak ale w przeciwnym wypadku na pierwszym lepszym podjeżdzie na szosie czy drodze szutrowej zmienisz zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.