mrmial Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 Witam, jako że planuje zakładać hydrauliki do swojej Univegi muszę zmienić koła na takie z piastami przystosowanymi pod tarczę. Jakie koła na dosyć ciężkiego człowieka polecacie? Koła 26" przeznaczenie głównie pod las, muszą być mocne i mieć mocowanie pod tarczę, choć z przodu. Pieniądze - budżet do 300zł, a że w tej cenie nic nowego sensownego nie znajdę, używki w miarę dobrym stanie. Piasty bez znaczenia czy maszynowe czy kulkowe. Z góry dziękuję za pomoc.
Isono Napisano 28 Lipca 2012 Napisano 28 Lipca 2012 Cześć, Jeżeli dołożyłbyś 50 złotych miałbyś fajne kółka pod hamulce tarczowe i na piastach maszynowych. http://allegro.pl/ko...2496831013.html
mrmial Napisano 28 Lipca 2012 Autor Napisano 28 Lipca 2012 tak, tylko jakoś nie mam przekonania firmy RODI. Tym bardziej że nowe koła za 350zł na maszynówkach novateca? coś trochu maławo, choć przekracza mój budżet. To może ktoś ma do zaoferowania choć przednie kółko używane, na dobrej obręczy (Alexrims DM24 wydaje mi się minimum, chyba że jesteście innego zdania, a jeśli będzie mavic to będzie pycha:) budżet to 140zł maxxx z wysyłką. Łożyska nie grają roli, wolę dobrą obręcz na kulkowych łożyskach, choć wogóle niektórzy uważają, że piasty kulkowe są najbardziej wytrzymałe. Proszę o propozycje prywatne, bo od przeglądania allegro już mnie oczy bolą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.