pranek Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 Jaką przerzutkę polecacie pod wolnobieg 6- rzędowy? Czy możecie coś polecić lepszego niż Shimano Tourney?
Xanagaz Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 Pod wolnobieg 6rzędowy każda dobra, na hak czy mocowana do ramy? Ja polecam XTR ablo SRAM X.9 bardzo dobrze przerzutki, lepsze od Tourney na 100%, inna jakość zmiany biegów - zupełnie.
pranek Napisano 27 Lipca 2012 Autor Napisano 27 Lipca 2012 Mocowanie jest na śrubę. Przykręcam przerzutkę do haka ramy który jest niewymiennym elementem ramy. Czy możesz podać konkretny model Shimano? Czy przerzutka pod 8 rzędową kasetę będzie pasować jak się wkręci głeboko śruby pod wolnobieg 6-rzędowy?
Xanagaz Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 Możesz przesłać zdjęcie tego mocowania? Nie jestem pewien czy mówisz o haku przerzutki czy może o haku koła. W starszych modelach przerzutki montowało się jakoby pod ośkę koła. Przerzutka 8rzędowa obsłuży 6rzędowy wolnobieg, nie ma znaczenia to ile wolnobieg ma rzędów, ważne aby miał mniej niż przerzutka jest w stanie obsłużyć. Jaki masz budżet?
pranek Napisano 27 Lipca 2012 Autor Napisano 27 Lipca 2012 Mocowanie w przerzutce którą mam teraz jest takie jak w tej dostępnej pod tym odnośnikiem. http://www.######.pl/product-pol-2596-Przerzutka-tyl-RD-TZ-50-Shimano-na-srube.html Budżet to 70zł ale mogę go zwiększyć do 100zł.
Fenthin Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 Skoro masz hak w ramie, Alivio RD-M410. Mieścisz się w 70zł, ewentualnie lekko przekraczasz, a dostajesz wzamian przyjemną i wytrzymałą przerzutkę.
nemo2009 Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 Budżet to 70zł ale mogę go zwiększyć do 100zł. Tylko po co się tak kosztować do 6 rzędowego wolnobiegu. Wystarczy Shimano TY 18,są takie na śrubę również.Ten model jest dużo lepszy od Tourney mimo,że starszy. Działa również z manetkami SIS.
pranek Napisano 27 Lipca 2012 Autor Napisano 27 Lipca 2012 Chcę wymienić przerzutkę na 8 rzędową bo mam zamiar w przyszłości wymienić wolnobieg na kasetę i w związku z tym także koło tylne na lepsze. Czyli mam rozumieć, że jak zastosuję 8 rzędową przerzutkę do 6-rzędowego wolnobiegu to będzie to działać ze sobą bez problemów?
pranek Napisano 28 Lipca 2012 Autor Napisano 28 Lipca 2012 Dziękuje wam wszystkim za odpowiedzi i rady. Bardzo mi pomogliście. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.