Skocz do zawartości

[Przerzutka] Jaką przerzutkę tylną pod 6-rzędowy wolnobieg?

pranek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pod wolnobieg 6rzędowy każda dobra, na hak czy mocowana do ramy? Ja polecam XTR ablo SRAM X.9 bardzo dobrze przerzutki, lepsze od Tourney na 100%, inna jakość zmiany biegów - zupełnie.

Napisano

Mocowanie jest na śrubę.

Przykręcam przerzutkę do haka ramy który jest niewymiennym elementem ramy.

Czy możesz podać konkretny model Shimano?

Czy przerzutka pod 8 rzędową kasetę będzie pasować jak się wkręci głeboko śruby pod wolnobieg 6-rzędowy?

Napisano

Możesz przesłać zdjęcie tego mocowania? Nie jestem pewien czy mówisz o haku przerzutki czy może o haku koła. W starszych modelach przerzutki montowało się jakoby pod ośkę koła. Przerzutka 8rzędowa obsłuży 6rzędowy wolnobieg, nie ma znaczenia to ile wolnobieg ma rzędów, ważne aby miał mniej niż przerzutka jest w stanie obsłużyć. Jaki masz budżet?

Napisano

Skoro masz hak w ramie, Alivio RD-M410. Mieścisz się w 70zł, ewentualnie lekko przekraczasz, a dostajesz wzamian przyjemną i wytrzymałą przerzutkę.

Napisano
Budżet to 70zł ale mogę go zwiększyć do 100zł.

Tylko po co się tak kosztować do 6 rzędowego wolnobiegu.

Wystarczy Shimano TY 18,są takie na śrubę również.Ten model jest dużo lepszy od Tourney mimo,że starszy.

Działa również z manetkami SIS.

Napisano

Chcę wymienić przerzutkę na 8 rzędową bo mam zamiar w przyszłości wymienić wolnobieg na kasetę i w związku z tym także koło tylne na lepsze.

Czyli mam rozumieć, że jak zastosuję 8 rzędową przerzutkę do 6-rzędowego wolnobiegu to będzie to działać ze sobą bez problemów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...