Skocz do zawartości
  • 0

[Rower] Giant Revel 3 Disc

Manarune

Pytanie

Witam wszystkich. Około 2 tygodni temu zakupiłem sobie rower http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/revel.3.disc/9167/49306/. Jeździ mi się na nim bardzo dobrze, lecz ostatnio zainteresowałem się różnymi akrobacjami na rowerach typu MTB. Jak waszym zdaniem ten rower nadaje się do "freestyle`u" i co można by w nim ewentualnie zmienić w niedużym zakresie cenowym. :)

2000-Revel-3-Disc.jpg

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
A co jest złe w moim rowerze

Wszystko jest Ok tylko w pewnym momencie , po kolejnym skoku jeden z elementów ( Rama, amortyzator, koła, Ty) zmieni status na NieOK.

Rowery do FR mają mocniejsze ramy,koła, amorki i zupełnie inną geometrię.

Ale od czegoś trzeba zacząć.

Wybrać zawsze się możesz, jednakże oszczędzaj maszynę. Prawdziwe przeznaczenie Twojego roweru oraz całej serii Reveli to rekreacyjne XC. Freeride to już bardziej zaawansowana jazda na adrenalinie, do której nie oszukując się - potrzeba sporo umiejętności, a także wytrzymałych dwóch kółek, które kosztują tyle co dobrej klasy używany samochód nie mówiąc już o kosztach utrzymania. Podejrzewam, że jesteś młodym człowiekiem, który po prostu szuka mocniejszych wrażeń z jazdy - nie daj się wodzić na pokuszenie, ćwicz formę na swoim Revelu i dbaj o niego. Będziesz miał więcej funduszy, za ~5tys. zł upolujesz już coś porządnego, przeznaczonego konkretnie do ciężkiej jazdy.

Nie ma czegoś takiego jak łatwe trasy DH. Trasy DH z definicji są trudne. Jeśli są łatwe to jest to co najwyżej "enduro". Po za tym na trasę DH bez bardzo dobrych hydraulików nie ma się co pchać, bo albo się nie zatrzymasz i zrobisz sobie kuku, albo spalisz hamulce w efekcie czego zrobisz sobie kuku.

Dzięki za pomoc wam wszystkim. btw. Jak myślicie czy mógłbym sobie wybudować jakąś hopke bo mamy z kolegą kawałek lasu, on uczył się tam skakać na bmx`ie, oczywiście nie chodzi mi o robienie tricków tylko nauke lądowania itp. tylko czy rower to wytrzyma, czy lepiej dać sobie z tym spokój?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...