Lukatari Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Siema Przydałoby się mojemu rowerowi wymienić amortyzator . Koła to 24 . Muszę coś mierzyć lub coś? Mój budżet to 500zł . Proszę znajdźcie coś porządnego . Amor najlepiej żeby był bez pivotów (nie mam na przednim kole hamulców ) Czekam na propozycję ; ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Ale co to za rower, jakiś dziecięcy, czy co? Jeśli tak, nie dostaniesz nic dobrego pod 24". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukatari Napisano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 nie rozumiem a od czego to zależy inna długość ramy czy czego ? Chyba dziecięcy ale w 100% pewny nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elwrona Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Wystarczy, że podasz model roweru. Wtedy będzie łatwiej coś doradzić. Nie chce niekomu umniejszać ale wątpie by na forum było wielu jasnowidzów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comrat Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 a co oznacza stwierdzenie "nie mam na przednim kole hamulców" ??? w ogóle nie masz??? to jak hamujesz? rzucasz kotwicę czy jak? a tak na powaznie to pod ten rozmiar koła raczej blado będzie coś dobrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Czyli to po prostu jakiś zwykły tani rowerek? Pierwsza sprawa, amortyzator, który masz (o ile masz), ma pewnie bardzo mało skoku. Ot taki XCT pod 24" ma teoretycznie 50mm. Widelce 26" mają co najmniej 80mm. Dalej, większe koło, wyższy widelec. O te minimum 25,4mm. Sumując, widelec 26" będzie wyższy o 55,4mm lub więcej. Ogromna różnica. Chyba, że lubisz choppery. Druga sprawa, zastanów się, czy warto w ten rower inwestować w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukatari Napisano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Papiery jak podejrzewam zostały wyrzucone bo rower mam 5 lat więc modelu raczej nie podam ... naklejki pozdzierałem więc lipa może się doszukacie jak powiem że tylna przerzutka to shimano tourney a manetki są grip shift mrx giant rama to t-6 6061 aluminium to pamiętam nic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 5 lat, Tourney, 24"... chcesz podwoić lub potroić wartość roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukatari Napisano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 moge zrobić fotki osprzętu :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Jak chcesz. Jednak z góry mówię, że zrobisz z roweru pokrakę oraz, że to się kompletnie nie opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.