Skocz do zawartości

[hamulce] Zacisk i pompa z motoru do rowera

szymon097

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy jest to możliwe aby założyć do roweru zacisk oraz pompę z jakiegoś motocykla/motoroweru i np zostawić seryjną tarcze lub zmienić na inną ?

Z mocowaniem raczej nie będę miał problemu bo może dospawać mi go tata.

Jak sądzicie ? Czy to dobry patent ?

Pozdrawiam !

No pewnie,że możliwe.

Tylko niech tata nie spawa mocowania, przełóż z cały widelcem. Najlepiej z tarczą, kołem i oponą. Na pewno będzie lepiej, taniej i lżej niż z typowo romwerowym, które są strasznie lipne, bo gdyby były dobre, mocowaliby je do motocykli, co nie?

Dżizas, skąd się takie pomysły biorą? No bez przesady!

Skoro masz więc 50-70 złotych do wyrzucenia w błoto, na coś co jest absolutnie pozbawione sensu i nie będzie działać, daj mi, będę wiedział co z nimi zrobić. Gdybyś nie zrozumiał aluzji - do roweru stosujemy hamulce przeznaczone do roweru, do skutera przeznaczone do skutera, a do samochodu przeznaczone do samochodu. Koniec i kropka. Nie mówię, że się nie da, nie takie patenty można odstawiać, ale WYŁĄCZNIE jako ciekawostka i hobby, a jak wiadomo, na hobby oszczędzać się nie da.

No ale hamulec hydrauliczny do roweru jest strasznie drogi.Od jakiegoś chińskiego kibla kupie dużo taniej i myślę że będzie aż za dobry.Ja nie składam jakiegoś mega hiper pro roweru tylko zwykły rower z sklepu za 700zł...A kolega ma na sprzedaż cały osprzęt bez tarczy z chinola i chce za to 30zł około.Więc myślę że dało by to rady.

Latam na kole już trochę na rowerze ale nie mam dobrych hamulców a nie stać mnie na takie za 150/200zł.

No sory chłopaki ale ja nie mam tyle kasy co niektórzy z was :icon_confused: .Poza rowerem który teraz składam mam jeszcze 2 motory w tym jeden do stunt'u więc mam na co wydawać kase.A jak nie mam na benzynę lub maszyna do stunt'u zepsuta to śmigam rowerem.Ale nie każdy ma tyle kasy by mógł sobie pozwolić na same hamulce za 200zł a jeszcze drugi by się przydał więc x2... :icon_confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...