Nash Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 Interesują mnie wasze opinie, który rower waszym zdaniem ma lepszy osprzęt. Ojciec kupił sobie Kellysa a ja mam Krossa no i wynikł typowy spór o to kto przepłacił Kellys (3125zł): http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=28020&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=318&subcat_id=320 Kross (3100zł): http://www.kross.pl/pl/2012/level-a7
MokryxD Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 Wg mnie Kross lepszy, ma lepszy napęd. Amorki takie same, a z hamulcami się nie wypowiem, bo nie użytkowałem żadnych z nich. Wg katalogu Kross lżejszy o 1kg, co na rower jest wartością sporą. Jeżeli miałbym zakupić jeden z tych dwóch kandydatów wybrałbym Krossa.
Matiss Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 Waga podana przez krossa może obiegać trochę od rzeczywistej, ten kilogram różnicy może zamienić się w pół kilo Na plus krossa jest napęd SLX. Amortyzatory , tak jak napisał MokryxD są takie same, reszta osprzętu podobna więc wygrywa kross, hehe
Nash Napisano 27 Lipca 2012 Autor Napisano 27 Lipca 2012 A hamulce? Kellys ma większą tarczę z przodu. Rzeczywiście waży więcej. Konstrukcja ramy według mnie jest mniej przystosowana do lekko brawurowej jazdy po górach. Kiedy na niego wsiadłem czułem się jak bym wsiadł do ciężarówki (wysoko). W mechaniźmie korbowym koła zębate są dużo większe a wrażenia odebrałem takie, że ciężej mi było się rozpędzić lub wyjechać po stromym podjeździe. Oryginalnie posiada o wiele węższe opony. Myślę że do pracy jeździło by mi się na nim o wiele lepiej, ale za to Kross lepiej sprawuje się w terenie. Proszę o kometarz dotyczący hamulców, bardzo mi się one spodobały, może ktoś z was ma doświadczenia z jednymi i drugimi. Trochę sztywne są i potrzezba większej siły aby zatrzymać tarczę, ale rower jest nowy i wymaga jeszcze serwisu.
Nastar Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 Te Hayesy nawet chwalili kiedyś w teście Magnusów w BB. W każdym razie są podobno lepsze niż Helixy 3 montowane w Yellow.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.