Zyziu Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 Witam. Trzy tygodnie temu zakupiłem ramę po tym czasie użytkowania rama w obrębie sztycy bardzo głośno trzeszczy i stuka. Postanowiłem sztyce wyciągnąć i wyczyścić, tak też uczyniłem. Wkładając z powrotem sztyce i ustawieniu jej w odpowiedniej pozycji, jeszcze jest nie przykręcona, sztyca porusza się na boki, w lewo i prawo, jakby jarzmo miało luz, co nie powinno tak być. No ale kuracja pomaga, ale tylko na chwile jakieś 50 km i trzaski znowu wracają.. Wkładałem dwie inne sztyce z innych firm i jest to samo. Czy to jest jakaś wada fabryczna? Pozdrawiam
Mlodziutki Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 · Ukryte przez durnykot, 26 Lipca 2012 - offtop Ukryte przez durnykot, 26 Lipca 2012 - offtop Ja mam podobny problem ale z siodłem trzeszczy i stuka Ale sie juz tak przyzwyczaiłem
Rulez Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 Może być wada, tzn. rura podsiodłowa ma za dużą średnicę (coś spartaczyli w procesie produkcyjnym), sztyca powinna wchodzić w ramą bez luzu , taki juz może spowodowac pęknięcie rury podsiodłowej.
Zyziu Napisano 26 Lipca 2012 Autor Napisano 26 Lipca 2012 Może być wada, tzn. rura podsiodłowa ma za dużą średnicę (coś spartaczyli w procesie produkcyjnym), sztyca powinna wchodzić w ramą bez luzu , taki juz może spowodowac pęknięcie rury podsiodłowej. Mam to zareklamować? Czego się spodziewać? Uznają mi to? pozdrower
Mlodziutki Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 Nie będziesz wiedział gdy nie zareklamujesz więc nie czekaj tylko reklamuj
Rulez Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 Ja bym reklamował, w rowerze za takie pieniądze nie powinno to mieć miejsca.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.