Skocz do zawartości

[rama] Merida Big.nine 3000d - Sztyca, luz w jarzmie

Zyziu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Trzy tygodnie temu zakupiłem ramę po tym czasie użytkowania rama w obrębie sztycy bardzo głośno trzeszczy i stuka. Postanowiłem sztyce wyciągnąć i wyczyścić, tak też uczyniłem. Wkładając z powrotem sztyce i ustawieniu jej w odpowiedniej pozycji, jeszcze jest nie przykręcona, sztyca porusza się na boki, w lewo i prawo, jakby jarzmo miało luz, co nie powinno tak być. No ale kuracja pomaga, ale tylko na chwile jakieś 50 km i trzaski znowu wracają.. Wkładałem dwie inne sztyce z innych firm i jest to samo. Czy to jest jakaś wada fabryczna?

Pozdrawiam

Napisano · Ukryte przez durnykot, 26 Lipca 2012 - offtop
Ukryte przez durnykot, 26 Lipca 2012 - offtop

Ja mam podobny problem ale z siodłem trzeszczy i stuka :P Ale sie juz tak przyzwyczaiłem :P

Napisano

Może być wada, tzn. rura podsiodłowa ma za dużą średnicę (coś spartaczyli w procesie produkcyjnym), sztyca powinna wchodzić w ramą bez luzu , taki juz może spowodowac pęknięcie rury podsiodłowej.

Napisano

Może być wada, tzn. rura podsiodłowa ma za dużą średnicę (coś spartaczyli w procesie produkcyjnym), sztyca powinna wchodzić w ramą bez luzu , taki juz może spowodowac pęknięcie rury podsiodłowej.

Mam to zareklamować? Czego się spodziewać? Uznają mi to?

pozdrower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...