Skocz do zawartości

[Katowice] "Death race" - rowerowy wyścig przez miasto o północy

wojar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trafiłem na to forum z przykrego powodu: http://www.forumrowe...17#entry1111417

ale jak już tu jestem to mam info o ciekawej akcji - nie do końca legalny nocny wyścig rowerowy odbędzie się w ten weekend w Katowicach - więcej informacji tutaj: https://www.facebook...95861723807145/

Pomysł wywodzi się ze Stanów, w Polsce była już edycja w Bielsku i wyszło to naprawdę spoko - mam nadzieję, że w Katowicach też się uda - zapraszam

okazało się, że event jest widoczny tylko dla osób w grupie Death Race na FB: https://www.facebook.com/groups/308638345888312/

jak ktoś chce żeby go dodać to niech do mnie pisze: https://www.facebook.com/wojar

Napisano

Daj jakieś większe info, nt. wyścigu. Konta na fb, specjalnie nie będę zakładał :P

Info, możesz przesłać na pw, lub napisz tutaj.

Pozdrawiam.

Napisano

WYŚCIG

- start wspólny, jazda nocą przez miasto, wygrywa najszybszy na mecie w danej kategorii

UCZESTNICTWO

-Wziąć udział może każdy, kto zgłosi się na start.

TRASA

-dystans ok 8,6 km

-wytyczona identyczna dla wszystkich, mozliwe przecinanie pierwszego kilometra przez park (hopy schody itp) chodnikiem wzdłuż lub bezpośrednio po ul Kościuszki. przelot przez park przy placu Andrzeja jak również plac Miarki dowolny.

-start przy zabytkowym kościele na szczycie parku Kościuszki

-meta - skatepark Paderewa

-mapa trasy http://www.endomondo.com/routes/74095761

- 98% trasy asfalt, możliwa jazda parkiem na przełaj sam start zaczyna się zjazdem do wyboru po trawniku/ścieżce/schodach/podjeździe dla wózków

- obowiązkowej objechanie Ronda dookoła!

- trasa nie będzie oznakowana

NAGRODY

-pierwsza osoba z każdej kategorii wygrywa nieśmiertelnik

-każdy kto dojedzie do mety otrzyma szprychówkę

MILE WIDZIANA ZRZUTA 2 ZETY NA STARCIE ZA MATERIAŁY DO PRODUKCJI NIEŚMIERTELNIKÓW I SZPRYCHÓWEK

KATEGORIE

główny podział Kobiety/Mężczyźni:

-kategoria no gear (ostre, single speed)

-kategoria gear (reszta świata)

-bmx

BEZPIECZEŃSTWO

- całość ma formę luźnego przejazdu grupy kolarzy przez miasto. Ulice nie są pozamykane, mamy normalny ruch samochodów, sygnalizacje itp. oczywiście zasady ruchu obowiązują, oświetlenie itp. Nie trzeba niepotrzebnie narażać się policji

- każdy jedzie na własną odpowiedzialność

ORGANIZACJA

- jeśli ktoś nie ma fejsa a chce info o wyścigu niech pisze na death-race@wp.pl

- wskazane jest próbne przejechanie trasy żeby nikt się nie pogubił.

- zbiórka przed wyścigiem ok godziny 23:30 pod dworcem PKP - plac Andrzeja. około godziny 24:00 jedziemy razem na start, ustawiamy się i jazda.

- całe wydarzenie ma szanse powodzenia dzięki Wam! LETS KEEP IT REAL!

Napisano

mnie niestety nie będzie. Nie mam na czym startować, ale gdybym tylko miał sprzęt to brałbym udział. Wg mnie spoko opcja

Napisano

Przyjechało trochę mniej ludzi, startowało jakieś plus, minus 20 osób tak kojarzę. Większość na ostrych kołach i to dość ciekawych. Przedstawicieli mtb było hmm z 8, czy 9 osób. Imprezka fajna, trasa trochę za krótka, ale tempo czołówki zabójcze. Swoją kategorię wygrałem ;), a ogólnie dojechałem jako 4 za dwoma ostrymi i tu uwaga ... kolegą jadącym na bmx ; wyprzedził mnie na ostatnim zjeździe.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Kiedy kolejna odslona nocnego wyscigu? Podawajcie info takze tutaj na forum.

Bump dla odpowiedniego tematu :) Ktoś ma jakieś info ?

Wiem, że trzeba mieć konto na fb i dołączyć do grupy, aby wiedzieć na bieżąco, co i jak. Takiego nie posiadam, zamiaru nie mam ; może ktoś z k-ce ?

Napisano
Wiem, że trzeba mieć konto na fb i dołączyć do grupy, aby wiedzieć na bieżąco. co i jak. Takiego nie posiadam, zamiaru nie mam

Tez nie mam konta na fb i mieć nie zamierzam ... niestety coraz bardziej będziemy "wykluczeni społecznie".

Dzieje się coś ciekawego chce wiedzieć fb , chce skomentować artykuł to tylko przez fb ... jakaś masakra ludzie się nakręcili na fb jak wściekli ... a Zuckerberg tylko zaciera rączki i liczy kasiurke ...

Dziś pierwszy raz wpadł mi temat w oko ... czekam na kolejną edycję może być ciekawie :)

Pozdro

Napisano

Tak sobie myślę ... Kolejny wyścig może być, a nie musi, więc może sami się za to weźmiemy ? Propozycja to zakończenie wakacji, czyli noc z 1 na 2 września ( sobota - niedziela ). Trasa taka sama, jak była w pierwszej edycji. Kombinować tu nie ma co, zasady takie jakie były i jazda :D Jeśli opcja pasuje, to dodaje wydarzenie na forum, jak i bs.

Napisano

Moim zdaniem dobry pomysl, choc osobiscie wydluzylbym dystans. Moznaby rozwiesic plakaty reklamowe. Ja moge podac info takze podczas IC. Przybedzie wtedy na pewno sporo ludzi.

Napisano

Ok wiec draga z polecenia. Kwestia istalenia terminu i wg uznania wydluzenia trasy. Prosze rowniez o info jaki profil trasy jest, czy mozna pojawic sie na szosie czy lepiej mtb? Nie wiem czy trasa to wylacznie asfalty czy takze teren?

Napisano

Raczej trasa taka jak ostatnio, z możliwością małej modyfikacji, np. pętla przez pętlę Słoneczną, gdzie kończy tramwaj nr. 16. Teren ... hmm, ale w środku nocy pomykać lasem ? Średnia opcja z możliwością zaliczenia dzwona :D

Trasa sam asfalt. I nie bierz za wielu uczestników IC, chyba, że dla Was osobną kategorię się zrobi :P

Termin, jak pisałem wcześniej : w nocy z 1 na 2 września.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...