Skocz do zawartości

[Hamulec] Cantilever- Problem z amortyzatorem

sapermiw

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nie masz miejsca na mocowanie pancerza linki hamulca na dolnym elemencie ruchomym (na podkowie dolnych goleni) widelca to masz kiepsko ...

Jak masz cantilever i problem wystąpił teraz to zakładam ze rower jest stosunkowo stary i poprzednio miał widelec sztywny.

Najwłaściwszym wyjściem z tej sytuacji moim zdaniem będzie przejście na V-brake ... Cantilever to prahistoria rowerowa.

Pozdrawiam

Zrobiłem jak @rzezniol powiedział znalazłem w garażu hamulec V_brake i zamontowałem i wszystko działa z tyłu zostawiłem Cantilever .

Dziękuje

Cantilever to jest trochę przestarzały hamulec, bo moja mama ma go jeszcze, ale jest niezawodny.

Pozdrawiam

To że przełaj jeździ na cantileverach oznacza ni mniej ni więcej tylko tyle że one tam się bardziej sprawdzają ze względy na specyfikę tego sportu ...

Inne dyscypliny zweryfikowały już dawno przydatność tego typu hamulca ... nie wyobrażam sobie solidnej maszyny do XC na cantileverach.

Aktualnie wyraźny jest odwrót od V-ek.

Nowego roweru nieprzełajowego / nieszosowego na cantileverach nie widziałem już chyba z 10 lat.

Reasumując cantilever to prahistoria hamulców rowerowych, która nadal sprawdza się w przełaju i w sumie chyba tylko tam mam zastosowanie :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...