sapermiw Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Witam mam hamulec podobny do tego i z przodu mam również amortyzowany widelec. Problem polega na tym że jak siadam na rowerze to linka robi się luźna i nie chce hamować... Jak to naprawić to jest już ostatni problem w moim rowerze.. Z góry dziękuje http://www.fotosik.p...f71de29f62.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Czy amorek jest przystosowany do hamulców tego typu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapermiw Napisano 26 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 w amorku był wcześniej takowy hamulec ale po zamontowaniu u mnie nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Jak nie masz miejsca na mocowanie pancerza linki hamulca na dolnym elemencie ruchomym (na podkowie dolnych goleni) widelca to masz kiepsko ... Jak masz cantilever i problem wystąpił teraz to zakładam ze rower jest stosunkowo stary i poprzednio miał widelec sztywny. Najwłaściwszym wyjściem z tej sytuacji moim zdaniem będzie przejście na V-brake ... Cantilever to prahistoria rowerowa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Jaki amorek? Możesz zrobić zdjęcie/zdjęcia amorka i hamulca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anys Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Cantilever to prahistoria rowerowa. Hmm, jasne.. A przełajowcy na czym jeżdżą??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapermiw Napisano 26 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Zrobiłem jak @rzezniol powiedział znalazłem w garażu hamulec V_brake i zamontowałem i wszystko działa z tyłu zostawiłem Cantilever . Dziękuje Cantilever to jest trochę przestarzały hamulec, bo moja mama ma go jeszcze, ale jest niezawodny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Hmm, jasne.. A przełajowcy na czym jeżdżą??? Przełajowcy jeżdżą na sztywnych widłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 To że przełaj jeździ na cantileverach oznacza ni mniej ni więcej tylko tyle że one tam się bardziej sprawdzają ze względy na specyfikę tego sportu ... Inne dyscypliny zweryfikowały już dawno przydatność tego typu hamulca ... nie wyobrażam sobie solidnej maszyny do XC na cantileverach. Aktualnie wyraźny jest odwrót od V-ek. Nowego roweru nieprzełajowego / nieszosowego na cantileverach nie widziałem już chyba z 10 lat. Reasumując cantilever to prahistoria hamulców rowerowych, która nadal sprawdza się w przełaju i w sumie chyba tylko tam mam zastosowanie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.