saladdin Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Witam serdecznie, Czy ktoś z Was miał okazję testować kurtkę Cannondale Hydrono rain ? Mierzyłem ostatnio, rozmiar mi pasuje, jest leciutka, ale jak z parametrami? Nie mogę znaleźć żadnych opinii... Byłem zdecydowany na endura pakajak - ale okazał się za wąski na mój brzuszek Ew. czy może ktoś ma jakieś propozycje na lekką, nie-grzejącą przeciwdeszczówkę na lato ? Na przykład to: (Team Rain): http://allegro.pl/przeciwdeszczowa-kurtka-cannondale-team-rain-l-i2511886457.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Kupiłem sobie na takie dni jak dziś - ciepło, a możliwy deszcz. Jest fajna, bo mieści się w kieszeni koszulki. Dwa razy w niej jeździłem, nie przemakała, ale też nie nie jechałem w niej zbyt długo. Ma super cechę - jest odblaskowa, co przy jeździe w deszczu jest ważne. http://sporto.com.pl/pl/p/SOBIKE-RAIN-AMAZON-Kurtka-rowerowa-na-deszcz-/313 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saladdin Napisano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 A jak z oddychalnościa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Oddychalność to dla mnie fachowe pojęcie. Ja się nie znam na jakichś takich parametrach, a metki to już nie mam dawno. Natomiast prosto po chłopsku, najdłużej jechałem w niej koło godziny, nie przemokłem i nie byłem przegrzany. Ale jak w lecie masz coś ponad koszulkę na sobie, odczujesz to. Byłem zadowolony bo nie jechałem w mokrej koszulce, lało solidnie, chmury były ciężkie, było dość ciemno w środku dnia, jechaliśmy we dwóch i kumpel mówił, że świecę się jak żarówa w światłach aut. A widoczność była słaba w tych warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saladdin Napisano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Dzięki, własnie o taki opis mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.