vinorafix Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 jak juz pisałem w jakimś tam wątku, po spotkaniu z autem rama mojego pierwszego została skrzywiona po tym zdarzeniu leżała sobie smętnie w rogu garażu i czekała az będzie mi się chciało wykręcić z niej suport przed ostatecznym lotem w kierunku śmietnika. Wczoraj pomyślałem, że moze trochę po niej poskaczę i zobaczę czy da się to wyprostować. Jak pomyślałem, tak zrobiłem. Po kilkunastu delikatnych skokach, i precyzyjnych naciśnięciach butem rama wygląda na w miare prostą. Pomyślałem, ze można zrobić z niej "zimówkę", upchnąć w nią najgorszy osprzet jaki mam w garażu i bez stresu przekulać całą zimę do pracy po solankach, sniegach i innych syfach. Jak myślicie, czy taka rama po prostowaniu jest bezpieczna, czy materiał ma jakąś "pamięc" i przy byle naprężeniu podda się w najmniej oczekiwanym momencie? Dzięki za rady.
elberet Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 stahl to nie amelinium niby i powinno być ok, ale nie mogę ci nic zagwarantować.
cienkun Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Na pewno będzie osłabiona i mniej sztywna, ponieważ materiał został naciągnięty i nie da się go skurczyć. No i nigdy już nie będzie idealnie prosta. Własciwosci jezdne też będą odczuwalnie gorsze.
Grooby666 Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Ostatnio też miałem problem z prostowaniem ramy. Oddałem do profesjonalisty, powiedział że ze stalą nie ma problemu i wyprostował. Tyle że dysponował stojakiem, na którym mógł sprawdzić geo od razu.
magik2208 Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Ostatnio też miałem problem z prostowaniem ramy. Oddałem do profesjonalisty, powiedział że ze stalą nie ma problemu i wyprostował. Tyle że dysponował stojakiem, na którym mógł sprawdzić geo od razu. To przy okazji pochwal sie kosztem Alu po takim strzale pewnie by pękło, także co tu prostować
Grooby666 Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 70zł cała operacja mnie kosztowała. U Ciebie pewnie by wyszło drożej, bo masz dużo mocniej trąchniętą ramę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.