Skocz do zawartości

[Opony] Opony dla mojego starucha.

krzychu2508

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam pytanie dotyczące opon dla mojego roweru.

Dawno nie jeździłem na rowerze ( chyba z 4 lata) i mam problem gdyż w rowerku są opony, które raczej do dalszego użytku się nie nadają. Czy możecie mi doradzić jakie opony były by dobre dla niego? Dodam, że na starych jest napisane 26x 2,10- to chyba wymiar. Rowerkiem mam zamiar śmigać po mieście, a czasem także do lesie gdzie jest w miarę równo.

Oczywiście nie chcę opon dla profesionalisty bo nim nie jestem. Zależy mi też aby opona była trwała- żeby nie przebijała się za często. Pamiętam, że kleiłem dętkę około raz na miesiąc przy starych oponach.

Proszę o odpowiedź i pozdrawiam. : )

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

• Mod Team
Napisano

OPONA SCHWALBE SMART SAM PERFORMANCE 26x2.1 RT (2453474378) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

lub węższe jeżeli większość po twardym. Ale na tych SS da się jeździć na asfalcie i w terenie bezproblemowo jeżeli nie jesteś wymagającym przecinakiem.

Poczytaj na forum o tych oponach, w większości chwalone. Też je kiedyś docierałem.

Napisano

Mogę Ci z pełnym uznaniem polecić oponkę michelin country AT :) Miałem, kapcie naprawdę rzadko łapałem, opona dobra w teren, lecz na asfalcie ma naprawdę spore opory toczenia :D

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi.

Muszę jednak coś dopowiedzieć co do ceny.

Jest to zwykły "marketowy" góral dlatego nie chcę aby opony były droższe od samego roweru. : D ot taki dowcip

Na opony+ dętki chciałbym przeznaczyć max 100 zł :)

Pozdrawiam.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...