krzychu2508 Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Witam. Mam pytanie dotyczące opon dla mojego roweru. Dawno nie jeździłem na rowerze ( chyba z 4 lata) i mam problem gdyż w rowerku są opony, które raczej do dalszego użytku się nie nadają. Czy możecie mi doradzić jakie opony były by dobre dla niego? Dodam, że na starych jest napisane 26x 2,10- to chyba wymiar. Rowerkiem mam zamiar śmigać po mieście, a czasem także do lesie gdzie jest w miarę równo. Oczywiście nie chcę opon dla profesionalisty bo nim nie jestem. Zależy mi też aby opona była trwała- żeby nie przebijała się za często. Pamiętam, że kleiłem dętkę około raz na miesiąc przy starych oponach. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam. : ) Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Mod Team michuuu Napisano 25 Lipca 2012 Mod Team Napisano 25 Lipca 2012 OPONA SCHWALBE SMART SAM PERFORMANCE 26x2.1 RT (2453474378) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub węższe jeżeli większość po twardym. Ale na tych SS da się jeździć na asfalcie i w terenie bezproblemowo jeżeli nie jesteś wymagającym przecinakiem. Poczytaj na forum o tych oponach, w większości chwalone. Też je kiedyś docierałem.
dawid95 Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Mogę Ci z pełnym uznaniem polecić oponkę michelin country AT Miałem, kapcie naprawdę rzadko łapałem, opona dobra w teren, lecz na asfalcie ma naprawdę spore opory toczenia
krzychu2508 Napisano 25 Lipca 2012 Autor Napisano 25 Lipca 2012 Dziękuję za odpowiedzi. Muszę jednak coś dopowiedzieć co do ceny. Jest to zwykły "marketowy" góral dlatego nie chcę aby opony były droższe od samego roweru. : D ot taki dowcip Na opony+ dętki chciałbym przeznaczyć max 100 zł Pozdrawiam. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
dawid95 Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Komplet tych michelinów (druciaków) kosztuje +/- 80 zł + jakieś 20 zł na komplet dętek i wychodzi równo 100zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.