Skocz do zawartości

[rower]Kands 1300

Selen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Nie znam sie absolutnie na rowerach i osprzecie, ale naczytalem sie duzo na tym forum.

Szukam roweru w granicach 1000 zł. Z najbardziej Polecanych znalazłem Kands 1300.

Zalezy mi na kupnie na mijescu np. okolice Katowic. Ogolnie śląska.

Możecie polecić mi jakos sklep na ślasku ? :)

Znalazłem dwa rowery jeden z hamulcami szczekowymi i drugi z tarczami. Opłaca sie dopłacac te 200 zł ze te tarczówki ?

MTB KANDS__1300/SHIMANO ALIVIO/SUNTOUR/HIT! 2012r. (2499566249) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

MOCNY KANDS 1300/ SHIMANO / 2xTARCZA /____+GRATISY (2503497215) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Chyba ze macie inne propozycje za około 1000 zł to poslucham :)

Napisano

Z tego co czytałem Kands jest warty swojej ceny , niestety nie posiada blokady na amorku lecz lazaro evolution v3 dostepny na allegro w cenie 999 zł jest niemal identyczy i posiada blokade skoku , jest skrecany w tej samej firmie co i Kands,

Rownież zamiarzam kupic ten rower (KANDS ENERGY 1300) i tez zastanawiam sie czy warto dozucic 2stówki do tarczówek . Czekam na wiecej odpowiedzi.

Napisano

Tez bardzo fajny jest :) mi jednak zależy na kupnie na miejscu. Gwarancja na miejscu nie trzeba jezdzic po 200 km ani wysyłac. Chyba ze znalazłbym gdzies na miejscu.

Również czekam na wiecej odpowiedzi :thumbsup:

Napisano

Ale ostatnio czytałem ze lazaro ma lepsze amorki bo ma miedzy innymi blokade a Kands nie ma . Ale za to Lazaro ma slabsza kasete,

zreszta juz jestem taki zakłopotany ze nie mam pojecia co kupic czy to czy tamto .:)

i zastanawiam sie jeszcze nad http://www.rojax.pl/oferta/asortyment/kolekcja:4e80de396d862/wersja:4e8730a92a754/id:4e874289e881b/s:5

a odnośnie serwisów to nie mam pojecia , ja mieszkam w totalnym zadupiu czyli bieszczadach i jak sie coś z######ie to nie mam pojecia gdzie to zawiesc i w ogóle :)

Napisano

Kands ma lepszą kasetę i piasty. Lazaro ma blokadę z której niewiele się korzysta.

Wybór pozostawiam Tobie.

Nie opłaca się dodawać 200zł za Kandsa z tarczami o ile w przyszłości nie będziesz zamierzał modernizować Kandsa poprzez kupno np. hydraulicznych tarczówek.

Nie wiem czy znajdziesz sklep na śląsku sprzedający Kandsa- od siebie polecałbym kupno poprzez internet.

To tyle w temacie :)

Napisano

Własnie zamowiłem Kandsa za 1279 zł z przysyłka na tarczach . Bedzie jaki bedzie :)

tzn musi byc dobry najwyzej bede załował, raz sie zyje

Napisano

Tego w sklepie Rojax miałem możliwość kupic 300 zł taniej za około 1250 zl

Ale rower miał gorszy osprzęt od Kandsa 1300 disc

Jak rower przyjdzie bo zamówiłem go na allegro to zdam z niego recenzje:)

Napisano

Wiec lepiej przeznaczyć 200 zl na inne rzeczy ? :) typu licznik niż inwestowac w słabej jakosci hamulce ?

Napisano

Vałki Alhonga nie są złe, posiadają znośną regulację, są w pełni aluminiowe i sztywne.

Osobiście wybrałbym model tańszy z v-brakeami, chyba że zamierzasz po niedługim czasie kupić jakieś znośne hydrauliki tarczowe- to wtedy weź wersje na tarczach.

Napisano

więc tak rower przyszedł wczoraj przejechałem nim około 50 km i wywniskowalem że , ma lipne siedzonka i nic nie wyszło mnie boli , ze ma kiepska kierownice i te manetki do trzymania kierownicy , i ma slabe manetki do przerzucania przezutek , lecz az takie zle nie sa.

A reszta jak reszta , szału nie ma , ale jest dobrze , jak na rower w tej cenie to mozna powiedzieć że warto było i nie żałuje , rowerem jeżdzi sie lekko, i przyjemnie gdyby nie to siedzonko niskiej klasy.

A co do hamulcow, to nie sa złe , mozna powiedziec że nawet bardzo dobre z tego co czytalem alhonga zaciski są duzo gorsze i to potwierdze, moim zdaniem wydaje mi sie że warto dopłacić te 200 zł za tarcze .:)

Ja tam nie żaluje tarczówek sa w miare ogarnięte , a dotego jak dopłaci sie te 200 zł to ma sie lepszy amorek z blokada który jest naprawde elegancki,

Napisano

Siedzonko to sprawa indywidualna, o tym się nie dyskutuje.

Rower z tarczówkami wygląda bardziej "rasowo", jednakże to tylko złudzenie, bo o dobrych tarczówkach w tym przedziale cenowym można zapomnieć. Ja bym kupił wersje na v-brake i jakby mi nie wystarczały alhongi, to wymieniłbym je na np Avid Single Digit 5 (115 zł), a za resztę kasy kupił sztycę, kiere lub mostek, bo strach trochę jeździć. Ot takie moje zdanie.

Napisano

Ale po deszczu na pewno bd bardziej zadowolony z tarczowek .

a jak sa tarczowki to i odrazu lepsze szprychu . 200 zł to nie dużo a naprawde warto choćby ze wzgeldu na ten resorek

Napisano

Czasem, gdy jadę z kolegą na rowerze do błocie i ja mam v-brake avid sd5, a on hydrauliczne tarczówki shimano, to mi naprawdę głośną czasem zapiszczą, a jego dość cichą, lecz siła hamowania moich jest wystarczająca na jakiś lekkich zjazdach :P

Nie którzy faktycznie jeżdzą po deszczu i błocie, to wtedy przydadzą się im te tarczówki, ale niektórzy wybierają je tylko i wyłącznie dla lansu przed kolegami. Pozdro.

Napisano

Ja nie żaluje tych 200 zł , nie jest to żaden wydatek a do tego lans i tak sie liczy :D heh

Ale fakt faktem ze spodziewałem się ze będa gorszej klasy , a tak naprawde są dość dobre i radzą sobie na stromszych zjazdach:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...