Skocz do zawartości

[opony] niski bieżnik, do MTB

emo2000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Szukam nowego kompletu opon z niskim bieżnikiem do mojego MTB. Jeżdżę 70 % po asfalcie, 30% to ubite drogi, trochę lasu. Szerokość max. 2.0, mogą być 1.9. Cena do 100 zł od sztuki, zwijana, im taniej tym lepiej.

Napisano

Ja mam schwalbe furious fred i na asfalt są bardzo dobre, niskie opory toczenia , dodatkowym atutem jest waga. Cena trochę wyższa niż 100pln

Napisano

@up:

Chyba żartujesz.

A coś oprócz FF? Co sądzicie o Hutchinson Python? Znacie coś podobnego?

Python jak najbardziej ok, ewentualnie Geax Saguaro lub Continental Race King

Napisano

Continental Race King mogę Ci w 100 % polecić. Idealne na ubite trasy i szosę. Nieźle sobie radzą w trudniejszym terenie, małe problemy są w dużym piachu i błocie, ale nie do tego potrzebujesz tych opon :laugh: 26 x 2.0 dostaniesz za około 90 zł więc zmieścisz się w budżecie.

Napisano

IRC Mibro (jedna z najszybszych ale trudno dostępna)

Kenda SBE (tania i lekka jak na cenę)

Rubena Zefyros

Conti RK

Geax Mezcal

Schwalbe FF

Oprócz tego wszystkie semi-slicki

Napisano

Panowie

Czy ktoś jest w stanie podać mi realną szerokość

Furious Freda 2.0 i Rocket Rona 2.25 - najlepiej dla ciśnienia powyżej 1.8?

Z góry dzięki.

Napisano

Mierzyłem calówką wyszło coś w granicach 1,8 cala, Placek@ do czego zmierzasz pisząc to samo co ja w innych skalach :woot: chyba napisałem wyraźnie

Napisano

Conti RK będą dobre? Myślałem że to zbyt terenowa opona jak na moje potrzeby. Może ktoś rozwiać moje wątpliwości? Pozdro

Conti RK maja slabe boki , ostatnio zakupiłem Geax Mezcal i jak na razie jestem zadowolony

Napisano
Mierzyłem calówką wyszło coś w granicach 1,8 cala, Placek@ do czego zmierzasz pisząc to samo co ja w innych skalach chyba napisałem wyraźnie

Wolałem sie upewnić w naszej rodzimej rozmiarówce, dodatkowo zdziwiło mnie że jednak zaniżona ta wartość.

Conti RK będą dobre? Myślałem że to zbyt terenowa opona jak na moje potrzeby. Może ktoś rozwiać moje wątpliwości? Pozdro

RK miałem w wersji 2.2 i na asfalcie była bardzo szybka a jescze szybsza na ubitych ścieżkach leśnych i szuterku. Wymiękła dopiero na śliskich korzeniach, ppodmoklych uśłzgach gdzie nie było czym sie wgryzac w teren - ale z tego co napisałeś to nie Twoje potrzeby. RK jest dobra gdy jeździsz większość na asfalcie ale osobiście uwazam że wtedy jest mało wykorzystana. Pokusił bym się chyba jednak o coś pokroju mezcala, freda czy innych semi-slicków.

Napisano

Ja mam Kendy Karmy i mogę Ci je polecić przejechałem na nich ok. 900km i bieżnik jest ledwo co ruszony. Nie hamuje mocno i nie zdzieram opon, ale jeżdżę w 80 może 90 procentach po chodniku asfalcie i te opony są świetne(może przesadzam). Mam oczywiście zwijane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...