Nickson Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Witam Mam możliwośc zakupienia w atrakcyjnej cenie mostka 110mm. Na starym rowerze miałem 100mm do nowego własnie kompletuje podzespoły. Czy taka zmiana będzie odczuwalna? Sam nie wiem czy 10% to dużo czy mało Wiem tylko tyle że im dłuzszy tym precyzyjniej można prowadzić, ale droga po okręgu dłuższa żeby wykonać skręt niż na krótszym :/
adii22 Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Zależy od geometrii ramy, jak to wpłynie na prowadzenie, niemniej rower stanie się mniej nerwowy, to pewne. Odczujesz zmianę pozycji, jeśli wcześniej jeździłeś na 100mm (czy tylko masz na stanie taki mostek na razie)
kato39 Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 według mnie centymetr to za mało żeby odczuć różnice przynajmniej ja tak uważam
Pajkon Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 A kąt mostka pozostaje ten sam? Z mojego doświadczenia zauważyłem, że 1 cm różnicy na długości mostka robi pewną różnicę (między 100mm a 110 mm - rower to Scott Genius zatem geometria raczej FR niż XC). Ale kilka stopni na pochyle robi różnicę bardzo dużą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.