kolcichy Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 No to elegancko!!! Wow 56km..nieźle. Ja dzisiaj lekki rozjazd 20km mieszany asfalt/ Góra Chełmska k. Koszalina przed jutrzejszym XC Gryfa... Życzcie powodzenia i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu coś pojeździmy razem. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hassanbey Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Witam towarzystwo chore na "cyklozę" Czekam z utęsknieniem na swój nowy rowerek i zapewno dołączę do grupy Wkrzańskiej....może za tydzień .....swój stary (2-letni SCOTT) pogoniłem niedawno Jak chcecie dokładną mapę terenu z rozpiską przecinek leśnych zapraszam na http://www.openstreetmap.org/ , ponadto można wycinki mapy przenieść na smartfona i przeglądać offline. Powodzenia w nabijaniu kilometrów i bezkolizyjnych jazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Ja korzystam właśnie z map cyfrowych OpenStreetMap i jestem mega zadowolony bo wprowadziły mnie wczoraj z dziczy koło Świdwia Swypnięte Topatalkiem GT-I9100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Serwus Panie i Panowie, w końcu odnalazłem się na ziemiach naszych ślicznych, w piątek i sobotę mam wolne od obowiązków wszelakich...i ukradkiem patrząc na pogodynkę śmiem zauważyć że z chęcią bym się ubabrał po jakichś okolicznych krzakach i wertepach! Gdyby ktoś miał coś zaplanowanego to z chęcią się podłączę, ewentualnie może wykombinujemy sami jakąś przejażdżkę popołudniową połączoną z ogniskiem podwieczornym oraz rajdem po ciemku? POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolcichy Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Takie znakomite plany, a mnie na urlop niesie....ech... Mam nadzieję, że jak wrócę, to nie będziecie już zniechęceni i znudzeni podobnymi przygodami. Pozdrawiam serdecznie!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Kazafaza, no toś wyskoczył...... bez telefonu, bez sangrii a Ty tu taki strzał...Ja proponuję raz Bukowe co by się nie rozdrabniac i raz Wkrzańska plus ewentualne trunki wszelakie bądź gdzie (Harcerska, przydrożny bar lub.... Popularna w Centrum) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 ...jestem ZA a nawet ZA Bez telefonu można się jeszcze obejść ale Sangria..? Gdyby ktoś chciał a się onieśmielał to śmiało pisać na PRIV lub oficjalnie na ścianie POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Ha, zobaczyłem się z lokalnym mistrzem custom'u Anarchym, pogadaliśmy oraz...pojechaliśmy, niestety przyszło nam się pożegnać zanim przegnaliśmy się konkretnie po okolicznych wertepach, musiałem przez chwilkę sam pokrążyć po terenie żeby w końcu dorwać innego współtowarzysza nocnych przejażdżek i nakręciłem niechcący 50km. Najtrajd udany, mało brakowało a zamiast blaszki na ramie(oraz jedynek) miałbym dorodne poroże jakiegoś tchórzliwego(na szczęście) jelenia Całkiem nieźle jak na rozgrzewkę przed konkretniejszym wypadem, który mam nadzieję opiszemy w "Wielkokiszkowej Ostrzejszej Jeździe"... Jako iż nie posiadam licznika posiłkowałem się geodistance i oto co mi wyszło(następnym razem postaram się o ładniejszy wzorek trasy): POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Kazafazko Drogia gdzie my te 70 km zrobimy (skoro 50 wziąłeś na przystawkę ) Nad morze mamy jechać? A i na "trekking z elementami" się nie załapiemy, ino 50% kół to 29", jedno 650 a reszta mała (Kolcichy wyjeżdża)Słońce wyszło, ziemia schnie, jutro późnopopołudniowe katowanie we Wkrzańskiej z Kolegą Kazafazą, już można robić zakłady kto pierwszy glebę powącha A w sobotę popołudniowe katorgi Dziadka Z.Buka czyli BuKoWe Wędrówki.Kto ma MOC (albo ręce do pchania hehe) pod górę niech się szykuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Ja tam zaraz idę poryć troszkę i dalej testować nowy nabytek Contiego MK2 w roz. 2.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 MK 2.4 na Szczecin? :) No Stary pojechałeś A tą oponę "co idzie jak burza" to na przód chociaż dałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Mam założony komplet. Nie jestem zwolennikiem mieszania różnych opon. Powiem jedno. W końcu znalazłem opony które pasują mi najbardziej. A, że mam 2 komplety kół to na drugich mam też Conti tylko RK 2.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Każemu wg jego widzimisię...ale ...no wiesz, to MOUNTAIN KING - a nazwa (w przypadku tych opon) zobowiązujenie jakaś FlatLandQuin , jeździłem na pierwszej wersji 2,2 i 2,4, miałem wersję II 2.4 w ręku (celem zanabycia do fula) i wiem jaka to krowa glebożerna. Może późną jesienią jak zrobi się błoto po pachy ale tak się męczyć za swoje?No chyba, że to metoda świadomego obciążania i wyrabiania MOCY ps: mieszanie opon to standard, nawet wśród producentów zalecany, nie lubisz mieszać w oponach , to co powiesz ma mieszanie w wielkości kół? ps2: a ogólnie jak forma & technika? Rośnie? Wąwozy objeżdżone? Dęby rozpoznane do cna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 (...) a gdzie my te 70 km zrobimy (skoro 50 wziąłeś na przystawkę ) Nad morze mamy jechać? (...)Słońce wyszło, ziemia schnie, jutro późnopopołudniowe katowanie we Wkrzańskiej z Kolegą Kazafazą, już można robić zakłady kto pierwszy glebę powącha (...) ...z tym że wczorajem śmignąłem 75% po płaszczanym terenie i tylko chwilkę po pofałdowanym ofrołdzie No jak to kto? Na pewno nie ten co jeździ zbyt wolno POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Masz racje jest to wielka krowa i licze się z tym że zaraz większość powie że to głupota i takie tam ale na nich mi się dobrze jeździ.Asfaltem mam z 3km i potem wpadam na teren poligonu i dalej już lasem. Wracając do poligonu to jest teraz niezła breja i błoto po same tarcze. Teraz mam naprawdę porównanie w stosunku do Geaxa Saguaro,Aka, Conti RK i Schwalbe RR.Te wszystkie kończą w połowie a MK mknie dalej. Co do formy jest lepsza ale w porównaniu z waszą to jeszcze daleko mi. Jak będziesz miał ochotę to mogę ci podrzucić Mk do testów albo poprostu wskoczysz na moją biedną Meridkę. Dobra koniec przerwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 jak Ci się znudzą to je chętnie odkupię do fula (ewentualnie jedną na przód)a test? hmm a pożyczysz je na dwa tygodnie w Pireneje? Wtedy Ci powiem czy są dobre błoto błockiem ale w Paprykarzowie to oprócz przydługawej jesienio-zimo-błoto-wiosny króluje piach i susza a tu już wspomniane rara (nie licząc zużycia) lepiej się sprawdzająteraz wyszedł nowy model między rara a Feriousem - może coś w sam raz na nasze pagórki w sierpniutechnika Panie, technika(!) do poprawienia a przejedziesz Bukowe w listopadzie na aka plumach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Temat warty przemyślenia i podejrzewam że po powrocie miałbym slicki ale są i plusy bo miałbym laczki jak w F1 a to wiąże się z tym że byłbym najszybszy w Szczecinie.Tylko co na to fotoradary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Dzisiejsza zbiórka : 18.00 stare wejście na Arkonkębędzie lekko i przyjemnie (heheheheeee)Jedzie Kzafaza, Tobike, Ostry i piszący te słowaktoś jeszcze się odważy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Dzięki Panowie za miłą jazdę i oby więcej takich wypadów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Było przezacnie, nie mogę się doczekać poprawki jutrem w Bukowej Dzięki wszystkim za udany wypad! POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 ....a w dodatku jakże subtelne trasy, jak smacznie i gustownie wybrane przez Tobika było przyjemnie choc zabrakło pazura...i spektakularnych...gleb.. aha, Ostry zasmakował w Rollercoasterze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolcichy Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 No panowie pozazdrościć. Wystarczy, że się wyjedzie na dwa tygodnie i już wariujecie. My już w Szklarskiej. Jutro spokojniutko na rozruch, w niedzielę - rowerami oczywiście - do Jeleniej na wyścig Mai pokibicować. I od poniedziałku na dzikie szlaki Izerkie!!!! Pozdrowienia!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Było przyjemnie dzięki panowie. wczoraj narzekałeś anarchy że mało emocjonujące trasy Swypnięte Topatalkiem GT-I9100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Tobike - no przeca piszę: zabrakło pazura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 aha, Ostry zasmakował w Rollercoasterze Dzisiaj obleciałem go 6 razy. Ale już w kasku. No i nie obyło się bez 2 gleb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.