Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe] TEKTRO NOVELA (dziwne piszczenie)

Qatooo83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam pewien problem z moimi hamulcami tarczowymi TEKTRO NOVELA a mianowicie od kilku dni przedni hamulec piszczy. Myslalem ze tarcza sie zabrudzila wiec ja wyczyscilem ale problem nie znika. Hamulec piszczy caly czas jak kreci sie kolo ale jak nacisne manetke piszczenie ustaje zauwazylem tez ze wystarczy ze nacisne ja minimalnie tak ze nawet klocek nie dotyka tarczy i piszczenie tez ustaje jak puszcze dalej piszczy :/ poradzcie co zrobic. Jesli ma to jakies znaczenie pare dni temu latalem detke wiec zdejmowalem kolo a z tego co pamietam przed tym zdarzeniem hamulec nie piszczal. Z gory dzieki za odpowiedzi

Pozdawiam

Miales tak samo? czyli juz nie masz? hmm mozliwe ze to klocki bo jak wyczyscilem tarcze to przez chwile nie piszczalo ale po kilku hamowaniach zaczelo piszczec. No nic sprobuje jakos wyczyscic klocki i napisze czy to pomoglo czy nie i prosze o dalsze sugestie

Edit.

Wszystko juz jest w porzadku. Przeczyscilem klocki (nie wyciagalem ich lecz przetarlem powierzchownie chusteczna w zaciskach) tarcze wymontowalem i zafundowalem jej doglebna kompiel w wodzie z plynem i lekko oddalilem odleglosc klocka od tarczy i to wystarczylo jak na razie po 15 minutowej jezdzie nic nie piszczy a i sila hamulca dzieki temu czyszczeniu zostala zwiekszona Dzieki za podpowiedzi.

Temat do zamkniecia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...