Skocz do zawartości

[Smarowanie amora] Czy moge tego używać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pewien problem. Polazlem do sklepu tam gdzie kupywalem rower, bo chcialem kupic jakis srodek do moich amortyzatorow, ktore maja odkryte golenie. Facet dal mi 2 srodki. Finish Line Ecotech 2 (odtluszczac) i Valvoline White Synthetic ChainLube. Tylko teraz mam troche strachu, bo na tym Valvoline pisze, ze jest to srodek do lancucha. To nie wiem, czy smarowac tym golenie ? Bo przeciez ten Finish Line co mam to jest odtluszczac, wiec on tylko chyba czysci a nie smaruje, wiec nie wiem jak to zrobic. Prosze o pomoc !!

• 2 miesiące temu...
Napisano

ważne! proszę o szybką odpowiedź.

Dziś jak wróciłem ze szlaku zauważyłem że cały przud skrzypi jak chol**a. Po oględzinach doszedłem do wniosku ze to kierownica z amorem na czele. Dobra kierownice zrobie a co ze skrzypiącym amorem? Wpadłem na genialny pomysł aby go przesmarować pod uszczelkami i na goleniach (SR Suntour XCM). Niestety nie mam smaru do amorów a poza tym jest weekend i nie kupi(zresztą kase mam odłożoną na inne okazje).

Używam smaru do łańcucha pedro's extra dry można tym dać, czy lepiej nie?

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...