Skocz do zawartości

[narzędzia] klucze wielofunkcyjne czy nie?

Jelitek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Myślę nad zakupem porządnego zestawu narzędzi rowerowych. Takich które mnie uratują z opresji w czasie jakiejś wyprawy. Zastanawiam się czy kupić sobie klucz wielofunkcyjny czy też skompletować oddzielnie: klucze imbusowe, wyciskacz łańcucha, klucze płaskie itp. Nie wiem co taniej wyjdzie i też co jest wygodniejsze. Na pierwszy rzut oka w kluczach wielofunkcyjnych wszystko jest tak napakowane że trudno się tym posługiwać... dlatego zastanawiam się czy nie będzie lepiej jak oddzielnie kupię poszczególne narzędzia. Czy to jest dobry pomysł na wyprawy rowerowe ?

Napisano

wielofunkcyjny. duzo mniejszy i lzejszy, nie musisz targac duzej ilosci kluczy ktore sie beda wszedzie walac po katach. wbrew pozorom poslugiwanie sie takim kluczem nie jest wcale niewygodne, jezeli jest pozadnie zrobiony.

• Mod Team
Napisano

Zgadzam się z przedmówcą jednak mimo to warto mieć w domu drugi zestaw osobnych narzędzi (tzn. podstawowych kluczy).

Napisano

Mój brat ma właśnie ten zestawik i jest naprawdę świetny i lekki, jedynie trochę siły trzeba włożyć w rozkuwanie łańcucha ale tem zetawem możesz rower rozłożyć na części poza suportem i miskami sterów ;) Można ten zestaw spokojnie polecić :)

Napisano

tanie:)

ale w sumie to nie wykorzystam wiekszosci

w zasadzie to na trasie moga sie przydac tylko imbusy do v brakeów (ale nigdy mi sie nie przydalty)

chyba ze zakaldamy ze wszystko sie nam może poodkręcać korba itd;) ale to tez mi sie nigdy nie zdarzyło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...