Skocz do zawartości

[endomondo-problem]Przerywanie treningu w przypadkowych momentach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie no ja nie wznawiam, pozatym polaczyc dwa pliki gpx to nie jest jakas filozowia, kopiuj wklej... chodzi oto ze SAM z siebie sie nie zwiesza i nie przerywa treningow.

Jesli masz przypadki ze laczy 2 punkty tak jakby tracil zasieg itp, tosprawdz ustawienia GPS masz za szybki zapis ustawiony i Twoj tel moze siegubic czasem;)

Napisano

Dalej Endo jest z tyłu względem bateriożerności w porównaniu do SportsTrackerLive........ Ja już Endka odinstalowałem. Zostawiłem tylko konto na stronie i tam importuję treningi.....

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wycwanil sie. Na jednym z odcinkow nie pokazuje juz prostego wektora, jeno sliczna sinusoide. Tyle, ze na przelaj przez ogrodzenie osiedla domkow jednorodzinnych. Nawet pomimo tego, ze jechalem dookola ;-)

Poza tym brak mi tam rolek, bo na nich tez jezdze, a nie wiem jaka dyscypline wstukac ;-)

Pozdrawiam, M.

--

Wysyłane z mojego U8500 za pomocą Tapatalk 2

• 3 tygodnie później...
Napisano

Traktuje ten programik, jako zabawę, profesjonalka to nie będzie ;) Ja przemieszczam sie po lesie, trochę po ubitej ścieżce , czasem po kamykach, a jak jest para to i piachy zaliczę jakieś. Endzio zawsze mi cos urwie! Mam HTC desire HD, Wszystko odbywa się w czasie rzeczywistym, mało tego miałem wgrane kiedyś jeszcze SportyPal - mój pierwszy taki program, w wersji promocyjnej miałem wszystko na wypasie i żeby było ciekawiej włanczałem oba te programy jednocześnie - Różnice były zawsze, najdokładniejszy chyba zostaje dobry licznik rowerowy ;) Zwracam jeszcze uwagę, że wożenie telefonu na plecach, w kieszeni (przy sobie) spowoduje jego bezwzględne zaparowanie - konsekwencję będą różne, u mnie pojawiły się zacieki na wyświetlaczu! Serwis – do wymiany! Ale znikły na szczęści po tygodniu!

Napisano

ja polecam osobom z telefonami na Andku aplikacje Runtastic z porównaniem tej i jakie będą wyniki ;) wydaje mi się, że zbyt nie fałszuje wyników. :) najgorsze co mnie w niej spotkało to wyłączenie pauzy. :D

Napisano

Runtastic - ciekawa aplikacja, pro na 7 dni gratis, potem najtaniej 3,7 Euro za miesiąc, 44,5EU za rok z góry. Można poprawiać wyniki itd - więc nie do końca wiarygodna - pozostawiam innym do oceny, dlamnie bardzo podobna do obecnie używanych, ale nie sprawdzałem jeszcze w terenie. Ciekawe czy jak włącze SportyPal, Edzia i Runastic to co pokaże się w wynikach? 3 aplikacje powinien ten mój HTC uciągnąc jednocześnie, przy dwu dawał spokojnie radę ;)

Napisano

Ja mam wersję darmową, na płatną jeszcze się nie pokusiłem. Tak, można, ale jak dodasz to jest dopisane, że wprowadzone ręcznie, więc jak dla mnie takie zawyżanie raczej sensu nie ma. :)

A co do Endomondo muszę przetestować, bo nie miałem okazji. :)

Napisano

I dzisiejszego dnia wreszcie znalazłem czas na rowerek. Testowałem dwie aplikacje jednocześnie. (Runstatic & Endomondo) Jestem pozytywnie zaskoczony, wygrało test (raczej, bo nie wiadomo co dokładniejsze :D) Endomondo. Po skończonej jeździe, licznik na Runstatic wskazywał 22,03 km, a Endomondo 23,01. Więc w moim przypadku raczej nie ma mowy o żadnym zaniżaniu, jeszcze zobaczę potem sobie ślad Gps. I chyba się przerzuce na tą aplikacje, bo dodatkowy plus idzie za to że jest auto-pauza. W Runstatic jest dostępna dopiero w wersji pro. ;)

Napisano
Traktuje ten programik, jako zabawę, profesjonalka to nie będzie Ja przemieszczam sie po lesie, trochę po ubitej ścieżce , czasem po kamykach, a jak jest para to i piachy zaliczę jakieś. Endzio zawsze mi cos urwie!

No strzela 'endo' te wektory. Ja tez nieraz po jeziorach jezdze. Czasem sie zatrzymam ze dwa razy, a potem sie okazuje, ze caly czas jade. Czasem przetne jakis biurowiec, a czasem lece przez pola gdzie nawet traktor nie przejedzie, no ale coz. Czasem to endomondo jest jak demokracja. Jest jakie jest. Ma swoje plusy i minust, ale poki co zadnej innej aplikacji, ktora by bardziej od niego spelniala moje oczekiwania nie znalazlem

Pozdtawiam, M.

P.S. moj rekord w spalaniu kalorii to jakos tak w granicach 5500-5600. Zakladajac, ze przecietny marines w ciagu calodziennego treningu spala ich w granicach 2500-3000 toja chyba jestem prawdziwym terminatorem ;-)

--

Wysyłane z mojego U8500 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Jak dla mnie to spory minus, czasem się zapomni włączyć na postoju i sobie leci czas. ;p Choć fakt, dużej różnicy to nie robi. Zależy gdzie się jeździ, bo np. na mieście bardziej się przydaje, nie wyobrażam sobie wyciągać na każdych światłach telefonu w celu pauzy, a tak to zawsze trochę czas mniejszy. :)

Pozdrawiam.

Napisano

Panowie, używam darmowego Sports Trackera(dla jasności czarno-czerwony) do ściągnięcia z sklepu Nokia( strona tej aplikacji sports-tracker.com ).

I tak, założyłem konto na tej stronce ;P Ściągnąłem sports trackera, łapie GPS, ok :P

Tylko zastanawia mnie, o ile można robić tak jak w endomondo, chodzi mi o zalogowanie się na konto na sports-tracker.com z telefonu żeby mi program zapisywał trening.Nigdzie tego nie widzę :D Na początku również mnie o to nie zapytano, a Endomondo pytało ! W ustawieniach właśnie mam not connected to service, tyle, że jak wejdę w te ustawienia mam tam tylko name, wiek i tam jeszcze jakieś pierdoły a powinno się chyba podać e-mail i hasło ? I by wtedy logowało...A tutaj co prawda mam wpisane dane ze stronki w ustawieniach ale nawet nie próbuje łączyć ( dostęp do neta jest włączony i net jest ! ).Co zrobić po prostu aby Sports Tracker łączył się ze stroną w czasie treningu ? Na pewno nie jedna osoba miała taki problem jak ja, proszę o jakieś rady :D A moze ta aplikacja nie ma takiego czegoś żeby połączyć się z kontem z telefonu, ale w to wątpię bo takie podobne programy miały to :P

Napisano

Panowie, używam darmowego Sports Trackera(dla jasności czarno-czerwony) do ściągnięcia z sklepu Nokia( strona tej aplikacji sports-tracker.com ).

No to zobaczysz panie kolego, jak przejedziesz 60 km i siądzie Ci Szanowny Panie kolego bateria. Po ścieżce nie zostanie ani śladu. Sports Tracker rzeczywiście jest bardzo fajny, ale na Symbiana. Do smartfonów na Androida kompletnie się nie nadaje (chyba, że do pobiegania po parku). Poza tym ich strona jest beznadziejna, bo oparta na technologii flash. Dlatego jednak wole starego, poczciwego endka.

Pozdrawiam, M.

BTW: Sportstrack Live muszę wypróbować, bo też słyszałem na jego temat pochlebne opinie. Dużo dobrego słyszałem też na temat Locusa, tyle, że w odróżnieniu od endo aplikacje te nie są darmowe :)

Napisano

No właśnie na Symbianie i E52 tak szybko bateria nie siada ;-) 1 kreska mi zeszła na 13KM ale to też nie wiadomo czy to już wcześniej ileś nie zeszło i akurat włączyłem i cyk, zeszło :) Ja tam jestem zadowolony :D

Napisano

Dokładnie..... jak wyżej> Endo żarło baterię jak głupie. Po 120 km zostawało mi 13% baterii. Ten sam przelot na SportTLive zostaje 40-45%!!!!!!! Nie wiem co w Endo tak wpierdziela tą baterię.... Dla jasności, to nie subiektywna opinia. Kolega z którym poganiam ma tak samo. Jego HTC również zyskało "połowę Baterii" po przejściu na ten program. To w sumie on mnie do niego przekonał ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...