Romero Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Te problemu to chyba występują gdy telefon ma słaby GPS, ja na sgs2 nie zauważyłem żadnych problemów jak na razie Zobaczymy co będzie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Na LG GT 540 nie miałem problemu z sygnałem, na nokii 5800 też nie mam (symbian) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 @soleo Ja wożę swój telefon w kieszeni od spodenek, HTC Desire Z nie ma problemów z Endomondo (darmowe) ze znalezieniem sygnału, ani jego utrzymaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeDy Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 No to dziwne, bo ja na swoim lg gt40 miewam problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Przetestuję nowy program - dam znać...... Aczkolwiek teraz konkretnie sprawdziłem na Endo historię treningów i występowało to w praktycznie w każdym. Posprawdzajcie swoje trasy i dajcie znać czy u Was Endo też tak kaszani..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 To moja trasa z wczoraj, zobacz co i jak i napisz http://www.endomondo.com/workouts/viV5CJ6SGrU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeDy Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Według mnie to dobrze Ci narysowało trasę, czyli miałeś połączenie z GPS bez żadnej przerwy A masz przy tym włączony internet? Czy tylko GPSa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 To moja trasa z wczoraj, zobacz co i jak i napisz W załączniku screen - jechałeś tu prosto, czy goniłeś po całej szerokości ulicy? Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Właśnie tutaj był przejazd przez ulicę i wszystko jest OK. Tylko było trochę pochmurno i jest małe przesunięcie trasy, raz jechałem DDR, a drugim razem przejeżdżałem przez ulicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Zauważyłem że też mi trochę przesuwa trasę ale i tak na to uwagi nie zwracam bo tak nie powiększam przysunięcie tak do paru metrów Ale komu to tak naprawdę przeszkadza? Ja się ciesze, że mam ogólny, rzec można nawet "szczegółowy" zaraz trasy jak na moje potrzeby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 hmm dotąd mi to nie przeszkadzało... Ale na trasie 160 km machniecie to ok 10% z lekkim hakiem = 16-20 km a to już sporo. Skoro inny program daje większą dokładność, nie będę się zastanawiał. Jest już wgrany. Jedno co zauważyłem podczas pierwszych zabaw fixa łapie szybciej niż w Endo. Test na dniach. Dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezrok Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Co do sports trackera - zdarza się, że nie ma synchro między apką a stroną. Trasa w telefonie była na 55 km, na stronę poszło 1.5km i nie było siły zeby to ruszyć. Napisałem do nich maila, przeklejam część odpowiedzi: "There are some bugs in the Android app which are causing some sync issues. We are working as hard as we can to get the new update out during this month. Sorry for the inconvenience! Cheers, Katja - Katja / Team Sports Tracker" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Trasa kolegi piknie jako cholera, rzekł bym książkowoTrasa moja: Jak ten Chrystus - po wodzie nawet...... A nie masz przez przypadek wersji pro z włączonym oszczędzaniem baterii czyli zbieraniem pozycji co jakiś czas np 30 sekund? Aczkolwiek teraz konkretnie sprawdziłem na Endo historię treningów i występowało to w praktycznie w każdym. Posprawdzajcie swoje trasy i dajcie znać czy u Was Endo też tak kaszani..... U mnie nie ma takich rozbieżności. Kilka razy zgubił sygnał, (na szczęście też ostatnio obserwuję samouleczenie) jednak jak trasę rejestrował to rejestrował ją dobrze. Poza tym trzeba pamiętać, że google maps ma przesunięcia mapy względem satelity więc może i mapa nie ma super dokładnych współrzędnych. W miastach pewnie nie ma z tym większych problemów, ale na mniej zaludnionych terenach się zdarzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 A nie masz przez przypadek wersji pro z włączonym oszczędzaniem baterii czyli zbieraniem pozycji co jakiś czas np 30 sekund? NIe, wersja darmowa..... Poza tym trzeba pamiętać, że google maps ma przesunięcia mapy względem satelity więc może i mapa nie ma super dokładnych współrzędnych Niby tak, ale oglądałem trasy u kolegi (sportstracker) i odchyły są naprawdę minimalne w stosunku do kolosalnych na Endomondo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeDy Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Ja tam bym się takimi minimalnymi przesuwami nie przejmował, przecież wszędzie chyba jest napisane, ze cywilne satelity dają dokładność do 3 metrów, a taka odległosc na takim zbliżeniu może być zauważalna Aczkolwiek twierdzicie, ze lepiej wgrać sport trackera? JA teraz musiałem zmienić tel z androida na symbiana i po wgraniu endo nie potrafi mi sie zalogować na stare konto :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Myślę, że raczej będzie to kwestia telefonu (im nowszy, tym lepszy odbiornik GPS). Niekoniecznie Nie zawsze w nowszym jest lepszy odbiornik GPS Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oset Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Miałem niedawno dwa problemy w Endomondo: gubił kawałki trasy restartował telefon po zakończeniu trasy. Pierwszy problem rozwiązałem wyłączając autopauzę treningu gdy się nie poruszam - zaczął naliczać prawidłowo. Drugi problem rozwiązałem pozwalając androidowi na bardziej agresywne używanie pamięci ram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 W produktach linux`o pochodnych ram nie wykorzystany to ram zmarnowany Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valent Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Powiem Wam szczerze, że i mnie endo zaczyna irytować. Coraz częściej mam problemy z pięknymi liniami prostymi jakie rysuje (czyt. z gubieniem sygnału). Przez to przekłamuje dystans, prędkość średnią i czas jazdy... Na szczęście można te wartości edytować więc posiłkuję się wskazaniami sigmy. Wczoraj wybitnie dał popalić: Endomondo | Community based on free GPS tracking of sports . Endo jeszcze do końca nie skreślam bo biorę pod uwagę również usterkę telefonu. Jednak jeśli na nowym aparacie bedzie to samo, endo leci do "kosza". . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeDy Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 No u Ciebie to już faktycznie przesada. Jeżeli twierdzą, że treningi i trasy da się przenieść z endo do sport trackera to polecam Ci spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Na szybko. Wczoraj testowałem wersję darmową programu SportsTracker. Nie można jej (free) przenosić do netu. Kupuję ją jednak z paru powodów: Kolega ma i chwali, a przerzucił już parę różnych. Teraz rozumiem dlaczego - fix łapany znacznie szybciej niż w Endo! - siła sygnału na trasie dotąd pokonywanej - znakomita (bez wspomagania on-line, tylko GPS) - jest bardziej rozbudowany, można predefiniować ustawienia itp. - Mapy google w nim zawarte (trasa) wczytują się duuużo szybciej i śmiem twierdzić że zapis jest znaaaacznie dokładniejszy. Włącznie z graficznym przedstawieniem kierunku jazdy. - nie wiesza się w żaden sposób, Endo potrafiło mi się otwierać dłuższy czas, - otwarcie programu nie uruchamia automatycznie GPS (pokazanie trasy innej osobie etc), co mnie w Endo mocno irytowało. - definiowanie treningu - można jechać na czas, na odległość itp. - gadżetowe, ale fajne wykresy kalorii, wzniesień, prędkości etc. - jeden minus - dodatkowy Płatny program do informacji głosowych w języku polskim. Ogólnie, wydaje mi się że to będzie złoty program. Oczywiście poinformuję o wynikach moich obserwacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 no i nie wiem czy złoty. Problem znowu mam..... Wykupiłem pełną wersję SportsTrackera, sam soft uważam za świetny. Program powiązałem ze stroną i ........... nie ładuje mi tras na weba. Nosz k#$%a cały czas jakieś problemy...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ja mam ponad 200 km z endo. i żadnych problemów:) tylko 5-10 procent trasy ucieka... Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ja nie piszę o Endo, bo z niego właśnie przez wzgląd na ucinanie trasy rezygnuję tylko o SportsTrackerLive! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Umiem czytać temat jest o endomondo to napisałem o endomondo-mi wszystko dobrze chodzi i nic nie przerywa po przejechaniu 200km Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.