Skocz do zawartości

[endomondo-problem]Przerywanie treningu w przypadkowych momentach

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem że też mi trochę przesuwa trasę ale i tak na to uwagi nie zwracam bo tak nie powiększam :) przysunięcie tak do paru metrów :) Ale komu to tak naprawdę przeszkadza?:) Ja się ciesze, że mam ogólny, rzec można nawet "szczegółowy" zaraz trasy jak na moje potrzeby :D

hmm dotąd mi to nie przeszkadzało... Ale na trasie 160 km machniecie to ok 10% z lekkim hakiem = 16-20 km a to już sporo. Skoro inny program daje większą dokładność, nie będę się zastanawiał.

Jest już wgrany. Jedno co zauważyłem podczas pierwszych zabaw fixa łapie szybciej niż w Endo. Test na dniach. Dam znać ;)

Co do sports trackera - zdarza się, że nie ma synchro między apką a stroną. Trasa w telefonie była na 55 km, na stronę poszło 1.5km i nie było siły zeby to ruszyć. Napisałem do nich maila, przeklejam część odpowiedzi:

"There are some bugs in the Android app which are causing some sync issues. We are working as hard as we can to get the new update out during this month.

Sorry for the inconvenience!

Cheers,

Katja

- Katja / Team Sports Tracker"

Trasa kolegi piknie jako cholera, rzekł bym książkowo

Trasa moja: Jak ten Chrystus - po wodzie nawet......

A nie masz przez przypadek wersji pro z włączonym oszczędzaniem baterii czyli zbieraniem pozycji co jakiś czas np 30 sekund?

Aczkolwiek teraz konkretnie sprawdziłem na Endo historię treningów i występowało to w praktycznie w każdym. Posprawdzajcie swoje trasy i dajcie znać czy u Was Endo też tak kaszani.....

U mnie nie ma takich rozbieżności. Kilka razy zgubił sygnał, (na szczęście też ostatnio obserwuję samouleczenie) jednak jak trasę rejestrował to rejestrował ją dobrze.

Poza tym trzeba pamiętać, że google maps ma przesunięcia mapy względem satelity więc może i mapa nie ma super dokładnych współrzędnych. W miastach pewnie nie ma z tym większych problemów, ale na mniej zaludnionych terenach się zdarzają.

A nie masz przez przypadek wersji pro z włączonym oszczędzaniem baterii czyli zbieraniem pozycji co jakiś czas np 30 sekund?

NIe, wersja darmowa.....

Poza tym trzeba pamiętać, że google maps ma przesunięcia mapy względem satelity więc może i mapa nie ma super dokładnych współrzędnych

Niby tak, ale oglądałem trasy u kolegi (sportstracker) i odchyły są naprawdę minimalne w stosunku do kolosalnych na Endomondo.

Ja tam bym się takimi minimalnymi przesuwami nie przejmował, przecież wszędzie chyba jest napisane, ze cywilne satelity dają dokładność do 3 metrów, a taka odległosc na takim zbliżeniu może być zauważalna :)

Aczkolwiek twierdzicie, ze lepiej wgrać sport trackera? JA teraz musiałem zmienić tel z androida na symbiana i po wgraniu endo nie potrafi mi sie zalogować na stare konto :|

Miałem niedawno dwa problemy w Endomondo:

gubił kawałki trasy

restartował telefon po zakończeniu trasy.

Pierwszy problem rozwiązałem wyłączając autopauzę treningu gdy się nie poruszam - zaczął naliczać prawidłowo.

Drugi problem rozwiązałem pozwalając androidowi na bardziej agresywne używanie pamięci ram.

Powiem Wam szczerze, że i mnie endo zaczyna irytować. Coraz częściej mam problemy z pięknymi liniami prostymi jakie rysuje (czyt. z gubieniem sygnału). Przez to przekłamuje dystans, prędkość średnią i czas jazdy... Na szczęście można te wartości edytować więc posiłkuję się wskazaniami sigmy.

Wczoraj wybitnie dał popalić: Endomondo | Community based on free GPS tracking of sports .

Endo jeszcze do końca nie skreślam bo biorę pod uwagę również usterkę telefonu. Jednak jeśli na nowym aparacie bedzie to samo, endo leci do "kosza".

.

Na szybko. Wczoraj testowałem wersję darmową programu SportsTracker. Nie można jej (free) przenosić do netu. Kupuję ją jednak z paru powodów:

Kolega ma i chwali, a przerzucił już parę różnych. Teraz rozumiem dlaczego

- fix łapany znacznie szybciej niż w Endo!

- siła sygnału na trasie dotąd pokonywanej - znakomita (bez wspomagania on-line, tylko GPS)

- jest bardziej rozbudowany, można predefiniować ustawienia itp.

- Mapy google w nim zawarte (trasa) wczytują się duuużo szybciej i śmiem twierdzić że zapis jest znaaaacznie dokładniejszy. Włącznie z graficznym przedstawieniem kierunku jazdy.

- nie wiesza się w żaden sposób, Endo potrafiło mi się otwierać dłuższy czas,

- otwarcie programu nie uruchamia automatycznie GPS (pokazanie trasy innej osobie etc), co mnie w Endo mocno irytowało.

- definiowanie treningu - można jechać na czas, na odległość itp.

- gadżetowe, ale fajne wykresy kalorii, wzniesień, prędkości etc.

- jeden minus - dodatkowy Płatny program do informacji głosowych w języku polskim.

Ogólnie, wydaje mi się że to będzie złoty program. Oczywiście poinformuję o wynikach moich obserwacji ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...