Skocz do zawartości

[przerzutka tył]Skakanie, czyżby zużyta?

Terrqge

Rekomendowane odpowiedzi

W klucz do kasety i bacik to chyba jednak warto zainwestować no chyba że za każdym razem chcesz latać do serwisu. Ja na twoim miejscu zmieniając napęd kupiłbym inny łańcuch np jakiś connex - poczytaj na forum było o tym dużo. Kaseta wyższych grup na pewno będzie lżejsza ale czy mocniejsza to wcale nie powiedziane.

Co do jazdy na obecnej kasecie to jeśli ci nie skacze na innych koronkach to wg mnie korby nie zajedziesz tak szybko i możesz próbować jeździć na innych przełożeniach a na koniec sezonu wymienić łańcuch i kasetę (wymiana korby to ostateczność a i koszt dużo większy).

Podłącze się pod wątek, żeby nie robić nowego. Mam podobny problem. Kaseta CS HG81-10. Przy przełożeniu 2x10 i mocnym nacisku przeskakuje mi łańcuch, są to dosyć mocne strzały i boję się, że kiedyś coś się rozleci ;) Obejrzałem najmniejszą koronkę i jest trochę zużyta. Dodam, że przebieg roweru to dopiero 880km. Czy jest szansa wymiany tylko tej najmniejszej koronki ??? Gdzie jej szukać ??

Tak ze bedzie przeskakiwało niezależnie od biegu na jakim jedziesz i skok korby będzie raczej spory.

To w takim razie odpada, bo przeskakuje mi tylko na najmniejszym biegu. Cgyba wiem, co mogło być tego przyczyną. Jakieś trzy tygodnie temu robiłem shake'a i dosyć późno, było prawie ciemno zakładałem łańcuch. Założyłem go za ogranicznikiem między dwoma koronkami w przerzutce tylnej i łańcuch szedł po tym metalu. Czy to mogło go nadwyrężyć ?. Zrobiłem tak jakieś 15 km zanim się zorientowałem o błędzie :) Tylko dziwne że przeskakuje tylko na tej najmniejszej. >>> ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...