marky5 Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 Paula Gorycka zajmie miejsce kontuzjowanej Mai Włoszczowskiej w kadrze kolarzy górskich na Igrzyska XXX Olimpiady w Londynie.Więc jednak nie Szafraniec,która też była brana pod uwagę w kwesti zastępstwa. Co sądzicie o tej decyzji?Jak oceniacie szanse Pauli,co może osiągnąć? http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul:a5/9712/Gorycka+za+Włoszczowską/ http://4f.onet.pl/nowosci/londyn-paula-gorycka-pojedzie-na-igrzyska,1,5197994,nowosci-detal.html
Mod Team safian Napisano 24 Lipca 2012 Mod Team Napisano 24 Lipca 2012 Zobaczymy, nawet jak nie będzie pudła to jest na tyle młoda, że to doświadczenie jest bezcenne IMO właściwa decyzja.
elkaziorro Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 Akurat tu w zasadzie nie ma o czym dyskutować - jedyna słuszna decyzja. Szafraniec była w tym sezonie słabsza od Goryckiej. A jak wypadnie na Igrzyskach? Na medal nie ma co liczyć, wg. mnie będzie fajnie, jak załapie się na 8, 9 miejsce.
iza121 Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 Jej dotychczasowe wyniki są optymistyczne, a niestety przesłonione przez konflikt. Zobaczymy, zapowiada się dobrze
Peterp079 Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Szkoda że nie dali Jej szansy zmierzyć się z Dawidowicz... A i tak teraz pomimo że wyniki ma lepsze od Szafraniec chcieli Ją wykolegować, ale dzięki ministerstwu sportu i Polskiemu Komitetowi Olimpijskiemu tym razem się nie udało Galińskiemu i całej bandzie z pzkol oszukać Jej po raz kolejny.
elkaziorro Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 A i tak teraz pomimo że wyniki ma lepsze od Szafraniec chcieli Ją wykolegować Jakieś fakty na poparcie tych słów? Chodzi mi o to "wykolegowanie".
beskid Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 elkaziorro, urwałeś się z choinki czy o co chodzi?? Skąd jest w większości finansowany PZKOL?? A no z pieniędzy właścicieli CCC. Kto tam pociąga za sznurki i czemu Galiński ma tyle do powiedzenia to sobie sam dośpiewaj?? W zasadzie Piątek i Gorycka są całkowicie poza PZKOL,bez jakiegokolwiek wsparcia co zresztą oboje przyznają. Nie sądzisz chyba aby było to normalne. Wczoraj też była informacja o braku zgody ze strony PKOL-u na powołanie Szafraniec.
elkaziorro Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Beskid, ochłoń chłopie, bo zawału dostaniesz. Nie rozumiesz tego co napisałem? Zadałem proste pytanie: skąd kolega Peterp079 ma informację, że teraz również próbowano jak to określił "wykolegować" Gorycką. Na stronie PKOL jest informacja, że powołano Gorycką na wniosek trenera kadry, więc chyba jednak na wniosek Galińskiego. To, że wcześniej wybór rezerwowych był, delikatnie mówiąc, chory, to się zgadzam. Natomiast nie słyszałem, że teraz znów próbowano przepchać Szafraniec zamiast Goryckiej, tak jak i nie słyszałem o tym, że PKOL nie zgodził się na powołanie Szafraniec. Nie piszę, że tak nie było, tylko że o tym nie słyszałem. A skoro Wy słyszeliście, to pytam skąd? Proste pytanie, bez żadnych podtekstów, bez bronienia którejkolwiek ze stron.
iza121 Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 elkaziorro taka wzmianka była m.in w tvn faktach, czy gdzieś jeszcze nie wiem
elkaziorro Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 No i o taką odpowiedź mi chodziło. Dzięki Iza.
beskid Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Beskid, ochłoń chłopie, bo zawału dostaniesz. Nie rozumiesz tego co napisałem? Zadałem proste pytanie: skąd kolega Peterp079 ma informację, że teraz również próbowano jak to określił "wykolegować" Gorycką. Na stronie PKOL jest informacja, że powołano Gorycką na wniosek trenera kadry, więc chyba jednak na wniosek Galińskiego. Pikawe mam zdrową więc nie bój nic. Coś za dużo agresji między nami a nie to było moją intencją. Co do PKOL to jest jasne, że musi to powołanie jakoś ładnie wyglądać.
soleo Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 W serwisach informacyjnych było info, że związek zwlekał z wyborem rezerwowej co najmniej 2 dni od kontuzji Mai i ogłosił, że pojedzie Paula dopiero wtedy, gdy Polski Komitet Olimpijski poinformował ich, że Ani Szafraniec na igrzyska nie puści. Jeśli to nie jest próba wykolegowania Pauli (a raczej jej trenera) przez związek to czekam na propozycje bardziej adekwatnej nazwy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.