Tadeus Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 Witam, Robie większe zakupy w jednym ze sklepów i przy okazji chciałbym zakupić trochę łatek (w sumie chciałem kupić wpierw zapasową dętkę, ale jeździmy w grupie, w której są koła i 26 i 28, więc łatki na początek będą bardziej uniwersalne. Mam do wyboru tylko te: http://allegro.pl/listing/user.php?string=%C5%82atki&us_id=17859386 Z tego co widzę to są tu najróżniejsze metody przyklejania (wacik i płyn? he?). Możecie któreś polecić? Ten ostatni zestaw wygląda dobrze, ale łyżki już mam, więc jest dla mnie nieopłacalny.
karpik75 Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 Osobiście mam zawsze przy sobie zapasową dętkę, a na małe dziurki łatki Tool Park GP2 (http://allegro.pl/park-tool-gp-2-latki-samoprzylepne-6szt-za-9zl-i2446395926.html) [aukcja wybrana poglądowo]. Są bardzo wygodne w użytkowaniu: kleją błyskawicznie, nie trzeba bawić się z klejem, długo i dobrze trzymają (kumpel kręci na załatanej dętce od kilku miesięcy i nie narzeka). Z doświadczenia polecam od razu kupić co najmniej 2 komplety (w opakowaniu jest 6 sztuk łatek).
pancernik Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 jak się przejedziesz na Marywilską to kupisz od Wietnamczyków łatki Red Sun ( identyczne co w aukcji nr 2503122714 ) 24 sztuki za 3zł
Mod Team Pixon Napisano 25 Lipca 2012 Mod Team Napisano 25 Lipca 2012 Łatki redsun róznie kleją. Raz zlapią tak, że ich oderwać siła nie można. Drugi raz nie może się w ogóle skleić. Używam ich od dawna stąd takie moje obserwacje tego produktu. Trzeba też zaznaczyć, że najlepiej nadają się one do detek mtb i trekingowych. W przypadku detek szosowych, latki są za duże przez co jest dodatkowa trudność w sklejeniu.
MikeSkywalker Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-bar-10-latek-klej-latki-i2496053744.html ja używam podobnych do tych, pomarańczowo - czarnych, myślę że większość z tych konstrukcji na allegro to podobne produkty pod różnymi nazwami bo wizualnie niczym się nie różnią, może jedynie wzorami tubek kleju także bierz co w miarę opłacalnie wychodzi. A co do łatek/dętek, nie wiem na jakich sprzętach i oponach jeździcie ale odkąd w slickach które mam przy MTB strzeliła mi dętka nabita do 6 atmosfer do zestawu naprawczego w trasy dorzucam dętkę bo po takim małym wybuchu nie nadawała się do łatania.
marcinn2807 Napisano 30 Lipca 2012 Napisano 30 Lipca 2012 Kiedys się bawiłem w kupowanie łatek. Teraz ze starek dędki wycinam w odpowiedniej wielkosci łatkę i kleje na budapren. Wiadomo, przed klejeniem trzeba oczyścić miejsca do klejenia. W efekcie zdanie to egzamin i pieniądze w kieszeni.
dominv8 Napisano 30 Lipca 2012 Napisano 30 Lipca 2012 klejenie butapremem jest dobre ale nie w trasie bo chyba długo wiąże. a te łatki red sun to z klejem są takie jak tu tak http://allegro.pl/latki-rowerowe-red-sun-komplet-klej-i2492209135.html ??
MikeSkywalker Napisano 30 Lipca 2012 Napisano 30 Lipca 2012 Ja od lat tak robię ale łatając dętki w domu. Wtedy po dobrym sprasowaniu po naklejeniu łatki wszystko trzyma, ale i trzeba chwilkę poczekać aż się sklei. W trasie jednak przekonałem się do łatek "ekspresowych"
Mod Team Pixon Napisano 31 Lipca 2012 Mod Team Napisano 31 Lipca 2012 Teraz ze starek dędki wycinam w odpowiedniej wielkosci łatkę i kleje na budapren Też tak robiłem niestety słabo to trzyma, a już na pewno nie ma czasu żeby kleić tym sposobem na wycieczce. domin8v tak dokładnie o takie łatki chodzi.
afly Napisano 31 Lipca 2012 Napisano 31 Lipca 2012 ale te łatki są wielgachne osobiście kończe już drugi zestaw tych łatek i zapatruje się na trzeci http://allegro.pl/la...2461733489.html
arturs Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Pozwólcie że zapytam.. do tej poty miałem łatki czarne z dawnych czasów.. ostatnio kupiłem w go sporcie taki gotowy zestaw łatki i klej.. i łatki są pomarańczowo czarne (pomarańczowe kółko większe).. przyszło mi podkleić dętkę w rowerze żony i szczerze mówiąc nieco zgłupiałem - tzn. na mój gust powinienem łatkę przykleić czarną stroną do dętki ale łatki są z jednej -pomarańczowej- strony w sreberku które pięknie odchodzi, od strony czarnej są jakby w pergaminie czy czymś takim co wcale nie chce się od nich odczepić - tak jakby na taki papier najpierw kapali czarnym, potem pomarańczowym to przywarło i na to sreberko które odłazi.. w lesie się ściemniało więc nie miałem ochoty na zbytnie roztrząsanie problemu więc przykleiłem pomarańczowym do dętki, trzyma się ale proszę o info którą stroną powinno się to lepić..
m0rdeczka Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Mi zawsze puszcza jak daje pomarańczowym, a tę folię z czarnego można normalnie oderwać, no nie normalnie bo trochę trzeba pazurkami podrapać.
PoleK Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 pomaranczowe do detki, jak puszcza tzn ze nie umiesz kleic, chociaz nie wiem co w tym trudnego... przy tych łatkach trzeba cierpliwości.
vwothyn Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Mam takie łatki z pomarańczowymi obwódkami. Nie należy przyklejać ich od razu do dętki. Trzeba posmarować dętkę klejem i odczekać pięć minut, dopiero po tym czasie docisnąć łatkę do dętki pomarańczową stroną a na samym końcu oderwać folijkę ze strony czarnej (czyli zewnętrznej). Cała procedura jest zresztą opisana (narysowana) w instrukcji.
alkor Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Używam ich od dawna stąd takie moje obserwacje tego produktu. Da sie te te RedSuny w Łodzi gdzieś dostać czy trzeba zamawiać?
PoleK Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Da sie te te RedSuny w Łodzi gdzieś dostać czy trzeba zamawiać? zapewne macie jakis sklep "wszystko co chcesz od chinczyka" - tam je dostaniesz za 3-5zł
djdan Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Ja ostatnio kupiłem te: http://allegro.pl/tip-top-tt02-latki-zestaw-naprawczy-twarde-pudelko-i2552142380.html. Jak masz czas, to je przetestuję (jutro, pojutrze- jak mi je listonosz przyniesie) i dam znać czy warto je zakupić. Tymi łatkami, tylko dużo większymi łatałem już dużo większe dętki niż rowerowe i zawsze trzymały na amen. Pzdr!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.