Skocz do zawartości

Singletrack pod Smrekiem / Izery

Wojteksl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam osób chętnych do wyjazdu kilkudniowego w Góry Izerskie z wypadem na singletrack pod Smrekim.

Termin: od 30 lipca do końca sierpnia. Najchętniej w tygodniu,bo w weekend za duzo ludzi. Noclegi np. w Chatce Górzystów. Dojazd do Szklarskiej samochodem lub pociągiem.

Napisano

właśnie dziś stamtąd wróciłem i chciałbym się niedługo wybrac ponownie. Zaskoczony byłem, że tam ludzie rozbijają namioty i nocuja przy jeziorku. Dobra opcja. Jak planujesz dojechać pociągiem? Do Szklarskiej?

Napisano

właśnie dziś stamtąd wróciłem i chciałbym się niedługo wybrac ponownie. Zaskoczony byłem, że tam ludzie rozbijają namioty i nocuja przy jeziorku. Dobra opcja. Jak planujesz dojechać pociągiem? Do Szklarskiej?

orientujesz się może, czy parking pod singlem jest płatny, a jeśli tak, to ile kosztuje- naliczany od godziny czy po prostu jednorazowa stawka za cały postój?

co do noclegu- czy za rozbicie namiotu trzeba coś płacić, czy jest to darmowe. a i czy jest to przede wszystkim bezpieczne? :D

Napisano

O parkingu odpisałem w sąsiednim wątku, co do namiotów, to pole podlega pod jakieś centrum młodzieżowe (też), ale nie pamiętam jakie. Jedyne zagrożenie to najście czeskich horny nastolatek do wnętrza namiotu :);)

BTW, w Novym Meście nie można dać się zwieść ludziom wołającym o coś (jak jedziesz rowerem). Cyganie połapali się, że zjeżdżają tam ludzie na dobrych bajkach i niestety udają, że wołają o coś/pomoc i jak podjedziesz, dają dzyna w papu i biorą rower. Trza uważać i nie stawać...

Napisano

O parkingu odpisałem w sąsiednim wątku, co do namiotów, to pole podlega pod jakieś centrum młodzieżowe (też), ale nie pamiętam jakie. Jedyne zagrożenie to najście czeskich horny nastolatek do wnętrza namiotu :);)

BTW, w Novym Meście nie można dać się zwieść ludziom wołającym o coś (jak jedziesz rowerem). Cyganie połapali się, że zjeżdżają tam ludzie na dobrych bajkach i niestety udają, że wołają o coś/pomoc i jak podjedziesz, dają dzyna w papu i biorą rower. Trza uważać i nie stawać...

byłem na Singltreku na początku lipca, i zakochałem się w tym miejscu BTW w pani obsługującej Singltrek Centrum również :)))

Co do ceny za namiot to koszt chyba był ok 20 Kc/doba, ale postanowiłem, że pobawię się trochę w Bear'a Grylls'a i rozstawię się trochę dalej na polanie pod lasem, tam przynajmniej mogłem rozpalić ognicho na legalu.

Co do cyganichów to rzucili mi się w oczy na dzień dobry jak dotarłem do Novego Mesta. Mając już kilka potyczek z nimi wcześniej w Warszawie, to jestem trochę uprzedzony do nich także rower pod sklepem zapiąłem trzema zapięciami...widziałem miny cygana który mi się przyglądał (chłop z 180cm wzrostu na rowerze dla 5latków) był bardzo niepocieszony zabezpieczeniami :PP

Następnie musiałem uważać również na cyganki gówniary co chodziły po singltreku i niestety w okolicy mojego namiotu...niby sobie tylko chodziły...ale ciągle musiałem być na "oriencie"

konkludując nie jestem rasistą, ale jeśli każdy kontakt z cyganem wcześniej kończył się niestety jego obitym pyskiem to nie potrafię się wypowiedzieć na ich temat pochlebnie :) Ale nie z samych cyganów składa się nove mesto i naprawdę polecam to miejsce (choć połamałem tam ramę nie żałuję, przynajmniej sprawiłem sobie full'a i za rok atakuję singltrek ponownie) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...