mariusz10 Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Witam.. Szukałem na forum,lecz nie znalazłem Pytanie mam następujące: czy jazda na rolkach w okresie jesiennym/zimowym to dobry pomysł na urozmaicenie treningu rowerowego? Dużo można na tym "zyskać"/stosuje ktoś taki trening? Ew jakie polecacie?(rolki) Wiem wiem,jeszcze dużo czasu do zimy,ale warto zapytać,skompletować sprzęt z góry dziękuje i pozdrawiam Mariusz
Mlodziutki Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Cześć ja jeżdżę i w sezonie i poza na rolkach ale na agresywnech ( wyczynowych ) i powiem tak nie wiem jak to wpływa na moją formę ale na pewno wzmacnia to nogi
farmer Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 Poza sezonem ja lubię basen. Po pierwsze zwiększa wydolność tlenową po drugie rozwija "zapomniane" często partie mięśniowe - ręce klata grzbiet. No i rozluźnia mięśnie po innych treningach.
mess Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 Co prawda na rolkach nie jezdze, ale w zime katuje hokeja i robie sobie rundy po 10km na lyzwach po kanale augustowskim. W tym roku jezdzilem z pulsometrem, i przy ok lodzie(i jakies 2-4cm sniegu) puls jest zadziwiajaco wysoki (podobnie jak przy bieganiu). Nogi wzmacnia bardzo, ale najbardziej wchodzi na dolne partie plecow.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.