wokulsky Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 W ogólnikach wygląda to następująco: 10 -31 sierpnia. Wyjazd z południa Polski. Mapa nie jest sztywna. Zamysł jest taki żeby przez Czechy i Austrię dojechać do trasy naddunajskiej i dalej na zachód do Salzburga i później na południe. Celem pośrednim jest Hochtor, a później to już plan jest mega elastyczny. W zależności od sił i chęci można dalej katować Alpy na wschód lub zajrzeć do bardziej płaskich Włoch i potem na wschód. Tak czy inaczej trzeba koniecznie zahaczyć o Dolomity i warto Słowenie [piękny kraj z perspektywy siodełka]. Preferowany i sprawdzony powrót z Villach pociągiem [do Warszawy przez Katowice] za 39 ojro. Spanie w namiocie na dziko lub u godpodarza za stodołą, sporadycznie na kempingach. Menu opiera się na produktach lidla i spara itp., a ciepłe dania na kuchence własnej. Jedziemy dziennie ok 100 km. Jedziemy tez w deszcz chyba że to ściana wody. Fajnie byłoby zgromadzić 2 - 3 osobową kompanię bo w kupie razniej i weselej. Wyprawa ma być świetną przygodą chociaż tyłek bedzie bolał nieziemsko. Jeśli to Ciebie nie zraża to zapraszam serdecznie. ps: Trzeba decydować się szybko bo czasu mało, a bilety kolejiowe trzeba rezerwować wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Może spotkamy się na trasie . Ja jade 3os. grupą w pierwszym tygodniu sierpnia prawdopodobnie taką trasą, oczywiście bez takich udogodnień jak pociąg: http://www.bikemap.net/route/1719361#lat=48.199972204628&lng=14.255908125&zoom=7&maptype=opencyclemap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wokulsky Napisano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Może spotkamy się na trasie . Ja jade 3os. grupą w pierwszym tygodniu sierpnia prawdopodobnie taką trasą, oczywiście bez takich udogodnień jak pociąg: http://www.bikemap.n...pe=opencyclemap Trasa fest. Szkoda że nie zgadałem się z wami wcześniej. Tymczasem życze szerokości :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wokulsky Napisano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 nie wiem jak edytować posta więc pisze kolejnego: W razie kontaktu: gg 4444688 wokulskyy@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CreezY Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 moge sie przejechac ale odbilbym do francji i nie wiem czy wyrobie sie do terminu:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 uf... właśnie wróciliśmy z Klagenfurtu trasa Dunaj,-Inn,- Addyga - Drawa. tarasa wielce cywilizowana i miła .pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Preferowany i sprawdzony powrót z Villach pociągiem [do Warszawy przez Katowice] za 39 ojro. Jak, jak dokładnie? :] Jedno co wiem i co potwierdziłem rozmowami z konduktorami pociągu do Warszawy - i w Wiedniu, i w Villach - to że rowerów oni nie zabierają. Jest inny, niż Sobieski, pociąg? My z rowerami w Alpy jechaliśmy z przesiadką w Wiednia do Bregencji, a wracaliśmy z Villach, też do Wiednia. Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wokulsky Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Jak, jak dokładnie? :] Jedno co wiem i co potwierdziłem rozmowami z konduktorami pociągu do Warszawy - i w Wiedniu, i w Villach - to że rowerów oni nie zabierają. Jest inny, niż Sobieski, pociąg? My z rowerami w Alpy jechaliśmy z przesiadką w Wiednia do Bregencji, a wracaliśmy z Villach, też do Wiednia. Szy. troche streczu, odkrecone przednie koło, wejście cichaczem jako pierwsi pasażerowie do podstawionego pociągu i rowery jadą. sprawdzone w ubiegłym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.