Skocz do zawartości

[wyprawa] Poszukuję towarzystwa - Austriackie Alpy

wokulsky

Rekomendowane odpowiedzi

W ogólnikach wygląda to następująco:

10 -31 sierpnia.

Wyjazd z południa Polski.

Mapa nie jest sztywna. Zamysł jest taki żeby przez Czechy i Austrię dojechać do trasy naddunajskiej i dalej na zachód do Salzburga i później na południe. Celem pośrednim jest Hochtor, a później to już plan jest mega elastyczny. W zależności od sił i chęci można dalej katować Alpy na wschód lub zajrzeć do bardziej płaskich Włoch i potem na wschód. Tak czy inaczej trzeba koniecznie zahaczyć o Dolomity i warto Słowenie [piękny kraj z perspektywy siodełka]. Preferowany i sprawdzony powrót z Villach pociągiem [do Warszawy przez Katowice] za 39 ojro.

Spanie w namiocie na dziko lub u godpodarza za stodołą, sporadycznie na kempingach.

Menu opiera się na produktach lidla i spara itp., a ciepłe dania na kuchence własnej.

Jedziemy dziennie ok 100 km. Jedziemy tez w deszcz chyba że to ściana wody.

Fajnie byłoby zgromadzić 2 - 3 osobową kompanię bo w kupie razniej i weselej. Wyprawa ma być świetną przygodą chociaż tyłek bedzie bolał nieziemsko. Jeśli to Ciebie nie zraża to zapraszam serdecznie.

ps:

Trzeba decydować się szybko bo czasu mało, a bilety kolejiowe trzeba rezerwować wcześniej.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Preferowany i sprawdzony powrót z Villach pociągiem [do Warszawy przez Katowice] za 39 ojro.

Jak, jak dokładnie? :]

Jedno co wiem i co potwierdziłem rozmowami z konduktorami

pociągu do Warszawy - i w Wiedniu, i w Villach - to że rowerów

oni nie zabierają. Jest inny, niż Sobieski, pociąg?

My z rowerami w Alpy jechaliśmy z przesiadką w Wiednia

do Bregencji, a wracaliśmy z Villach, też do Wiednia.

Szy.

Jak, jak dokładnie? :]

Jedno co wiem i co potwierdziłem rozmowami z konduktorami

pociągu do Warszawy - i w Wiedniu, i w Villach - to że rowerów

oni nie zabierają. Jest inny, niż Sobieski, pociąg?

My z rowerami w Alpy jechaliśmy z przesiadką w Wiednia

do Bregencji, a wracaliśmy z Villach, też do Wiednia.

Szy.

troche streczu, odkrecone przednie koło, wejście cichaczem jako pierwsi pasażerowie do podstawionego pociągu i rowery jadą. sprawdzone w ubiegłym roku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...