RSTGilaPRO Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Witam. Mam amortyzator RST Gila PRO. Po lewej stronie mam ten "kurek" do regulacji twardości a po prawej mam blokadę amora. No i teraz mam pytanie do Was. Czy tu gdzie jest blokada też jest sprężyna? Bo chcę wyjąć jedną sprężynę, czyli tą po lewej żeby był miększy. Tylko martwi mnie to czy są dwie sprężyny po obu stronach? Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 po prawej blokada tzn ze jak wyjmiesz sprezyne z lewej, amor sie zapadnie, wiec nie rozumiem tego pomyslu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSTGilaPRO Napisano 23 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ja się pytam dlatego, czy po prawej jest sprężyna tak samo jak po lewej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auditore Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Nie, w prawej ladze nie ma sprężyny. Znajduje się ona tylko w ladze lewej (tej z pokrętłem naprężenia wstępnego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSTGilaPRO Napisano 23 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 A powiedzcie mi... Gdy wyjmę elastomer czy tam elastometr to dużo mi się on zmiękczy? Bo jest strasznie twardy Nie wiem co zrobić, żeby go zmiękczyć... :/ No i chciałbym się dowiedzieć, jak wyjąć ten elastometr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jargal Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 A powiedzcie mi... Gdy wyjmę elastomer czy tam elastometr to dużo mi się on zmiękczy? Bo jest strasznie twardy Nie wiem co zrobić, żeby go zmiękczyć... :/ No i chciałbym się dowiedzieć, jak wyjąć ten elastometr? Musisz wykręcić górny korek z lewej goleni wtedy wyciągniesz sprężynę i wyjmiesz z niej elastomer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSTGilaPRO Napisano 23 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ale jak ten elastomer wygląda? Bo że on w sprężynie, to ja wiem No i czy odczuję w ogóle różnice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Elastomer- dobry kawał gumy w sprężynie, owalny, po wyjęciu sprężyny rzuca się od razu w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSTGilaPRO Napisano 23 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Dobra, dzięki. A jeszcze jedno... Czym najlepiej odkręcić ten korek żeby go nie poobdzierać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Najlepiej to specjalnym kluczem. Jak odkręcałem chyba francuzem ale korek juz taki ładny nie był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 pozatym gille sa zazwyczaj w miare miekkie, wiec moze procz wyjecia elastomeru nasmaruj go dobrze, może ma sucho albo nazbierałeś syfu... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karfil29 Napisano 16 Października 2012 Udostępnij Napisano 16 Października 2012 · Ukryte przez Fenthin, 16 Października 2012 - To nie Giełda Ukryte przez Fenthin, 16 Października 2012 - To nie Giełda Miałem ten sam problem, mam do sprzedania sprężynę do RST Gili, naprawdę zmiękcza amortyzator, a sag nie jest za duży. Jak jestes zainteresowany to pisz karfil29@wp.pl Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.