Skocz do zawartości

[Amortyzator] Problem po małej glebie ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po ostatniej glebie i zamontowaniu nowej opony zaczelo mnie sciagac na prawa strone drogi sprawdzilem wszystko niby ok ale zaniepokoiło mnie to:http://img198.images.../dsc00005ao.jpg

,że lewa strona ma większa (niewiedzialem jak sformułowac)szpare niz prawa.Rower kross hexgon x5 Amor

sr suntround v4 skok 10cm

Dodam ze rower kupilem tydzien temu:)

P.S

Napisano

Wygląda jakby rura amortyzatora była krzywa. Wymontuj go żeby się upewnić. Jak będzie krzywa amor do wymiany.

No nie wiem czy to rozbierac:) Ten rower jest na gwarancji:)

zlituj sie, moze jakas fotke normalna...

Jutro przy dobrym świetle :)ok?

Napisano

Wygląda na skrzywienie rury tuż nad koroną, przynajmniej na tym zdjęciu. Jeśli to po upadku a rower raczej nosi w takim przypadku ślady kontaktu z ziemią, to z gwarancji nici.

Napisano

A jak skręcasz to nie czujesz większego oporu przy skręcie w jedną ze stron?

Trzeba to rozebrać i sprawdzić też stery.

Gwarancji mogą ci nie uznać bo to poważna usterka mechaniczna (tylko przy ramach mogą uznać pęknięcia po skokach.

W przypadku amortyzatora będzie to zależne od dobrej woli sprzedawcy.

Może mieć argument, że to nie jest amortyzator do Downhillu i twoja wina, że go pogiołeś.

Jak na mój gust.... szykuj się na nowy amortyzator i byc może na wymianę sterów (dolnej części).

Napisano

Gwarancji mogą ci nie uznać bo to poważna usterka mechaniczna (tylko przy ramach mogą uznać pęknięcia po skokach.

Może mieć argument, że to nie jest amortyzator do Downhillu i twoja wina, że go pogiołeś.

Jak na mój gust.... szykuj się na nowy amortyzator i byc może na wymianę sterów (dolnej części).

Wszystko sprawdzilem:)Jest wygięta rura sterowa:)http://imageshack.us/photo/my-images/688/dsc00010nx.jpg/

Moze da sie wyprostwac:D:)

A rura sterowa jest wpychana maszynowo czy gwintowana?

Napisano

A to rozwalone koło w galerii to też twoje?

Tosz to chyba z Giewontu spadłeś, że widelec nie zamortyzował upadku.

Ja zaliczałem wiele gleb i wjazdów w twarde przeszkody a mam nędznego amora (jakiś XC 60-75 mm) ale nigdy nie połamałem niczego w rowerze (a miałem wypadki, że mi kask na głowie pękał od uderzenia w drzewa)

Napisano

Jak na gwarancji to próbuj wymienić, ale będzie ciężko.

Odginanie tego, to raczej słaby pomysł, bo konstrukcja jest już mocno naruszona i może to się rozwalić nawet przy zeskoku z krawężnika.

Rura sterowa nie jest gwintowana.

Napisano

A to rozwalone koło w galerii to też twoje?

Tosz to chyba z Giewontu spadłeś, że widelec nie zamortyzował upadku.

Ja zaliczałem wiele gleb i wjazdów w twarde przeszkody a mam nędznego amora (jakiś XC 60-75 mm) ale nigdy nie połamałem niczego w rowerze (a miałem wypadki, że mi kask na głowie pękał od uderzenia w drzewa)

Moje:)Mam filma bo jak bym nie nagrywal to by bywlo wszystko git:)NIeoficjalny na yt:D

Napisano

Jak na gwarancji to próbuj wymienić, ale będzie ciężko.

Odginanie tego, to raczej słaby pomysł, bo konstrukcja jest już mocno naruszona i może to się rozwalić nawet przy zeskoku z krawężnika.

Rura sterowa nie jest gwintowana.

miało być "słaby", coś mi korekta zmieniła słowo :P

A filmik pisze że jest prywatny i nie można obejrzeć.

Napisano

Jak jest stalowa można by ją naprostować, niczemu to nie powinno zaszkodzić. Jak alu to trochę gorzej.

Jest stalowa:) a dokogo musialbym sie zwrócic z takim czyms?:)

Napisano

Wygląda na skrzywienie rury tuż nad koroną, przynajmniej na tym zdjęciu. Jeśli to po upadku a rower raczej nosi w takim przypadku ślady kontaktu z ziemią, to z gwarancji nici.

Żadnej rysy nie ma:):D

• Mod Team
Napisano

Żadnej rysy nie ma:) :D

U dziewczyny również nie było żadnej rysy, zero jakiegokolwiek uderzenia, śladu - nic. Okazało się, że rura sterowa jest krzywa. Jak to się stało? Do dzisiaj nikt z nas nie wymyślił dobrej historii dla tego przypadku.

Napisano
Do dzisiaj nikt z nas nie wymyślił dobrej historii dla tego przypadku.

Pewnie przyszyły krasnoludki i pogięły :D Wracając do tematu- ja bym nie kombinował tylko wymienił amortyzator na nowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...