Kabaczek Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 Witam po ostatniej glebie i zamontowaniu nowej opony zaczelo mnie sciagac na prawa strone drogi sprawdzilem wszystko niby ok ale zaniepokoiło mnie to:http://img198.images.../dsc00005ao.jpg ,że lewa strona ma większa (niewiedzialem jak sformułowac)szpare niz prawa.Rower kross hexgon x5 Amor sr suntround v4 skok 10cm Dodam ze rower kupilem tydzien temu:) P.S
Mod Team sznib Napisano 22 Lipca 2012 Mod Team Napisano 22 Lipca 2012 Wygląda jakby rura amortyzatora była krzywa. Wymontuj go żeby się upewnić. Jak będzie krzywa amor do wymiany.
Kabaczek Napisano 22 Lipca 2012 Autor Napisano 22 Lipca 2012 Wygląda jakby rura amortyzatora była krzywa. Wymontuj go żeby się upewnić. Jak będzie krzywa amor do wymiany. No nie wiem czy to rozbierac:) Ten rower jest na gwarancji:) zlituj sie, moze jakas fotke normalna... Jutro przy dobrym świetle :)ok?
tobo Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 Wygląda na skrzywienie rury tuż nad koroną, przynajmniej na tym zdjęciu. Jeśli to po upadku a rower raczej nosi w takim przypadku ślady kontaktu z ziemią, to z gwarancji nici.
comrat Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 A jak skręcasz to nie czujesz większego oporu przy skręcie w jedną ze stron? Trzeba to rozebrać i sprawdzić też stery. Gwarancji mogą ci nie uznać bo to poważna usterka mechaniczna (tylko przy ramach mogą uznać pęknięcia po skokach. W przypadku amortyzatora będzie to zależne od dobrej woli sprzedawcy. Może mieć argument, że to nie jest amortyzator do Downhillu i twoja wina, że go pogiołeś. Jak na mój gust.... szykuj się na nowy amortyzator i byc może na wymianę sterów (dolnej części).
Kabaczek Napisano 23 Lipca 2012 Autor Napisano 23 Lipca 2012 A jak skręcasz to nie czujesz większego oporu przy skręcie w jedną ze stron? Trzeba to rozebrać i sprawdzić też stery. Gwarancji mogą ci nie uznać bo to poważna usterka mechaniczna (tylko przy ramach mogą uznać pęknięcia po skokach. W przypadku amortyzatora będzie to zależne od dobrej woli sprzedawcy. Może mieć argument, że to nie jest amortyzator do Downhillu i twoja wina, że go pogiołeś. Jak na mój gust.... szykuj się na nowy amortyzator i byc może na wymianę sterów (dolnej części). Wszystko sprawdzilem:)Jest wygięta rura sterowa:)http://imageshack.us/photo/my-images/688/dsc00010nx.jpg/ Moze da sie wyprostwac:D:) A jak skręcasz to nie czujesz większego oporu przy skręcie w jedną ze stron? Trzeba to rozebrać i sprawdzić też stery. Gwarancji mogą ci nie uznać bo to poważna usterka mechaniczna (tylko przy ramach mogą uznać pęknięcia po skokach. W przypadku amortyzatora będzie to zależne od dobrej woli sprzedawcy. Może mieć argument, że to nie jest amortyzator do Downhillu i twoja wina, że go pogiołeś. Jak na mój gust.... szykuj się na nowy amortyzator i byc może na wymianę sterów (dolnej części). A rura sterowa jest wpychana maszynowo czy gwintowana?
comrat Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 A to rozwalone koło w galerii to też twoje? Tosz to chyba z Giewontu spadłeś, że widelec nie zamortyzował upadku. Ja zaliczałem wiele gleb i wjazdów w twarde przeszkody a mam nędznego amora (jakiś XC 60-75 mm) ale nigdy nie połamałem niczego w rowerze (a miałem wypadki, że mi kask na głowie pękał od uderzenia w drzewa)
TrzecieKolo Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Jak na gwarancji to próbuj wymienić, ale będzie ciężko. Odginanie tego, to raczej słaby pomysł, bo konstrukcja jest już mocno naruszona i może to się rozwalić nawet przy zeskoku z krawężnika. Rura sterowa nie jest gwintowana.
Kabaczek Napisano 23 Lipca 2012 Autor Napisano 23 Lipca 2012 A to rozwalone koło w galerii to też twoje? Tosz to chyba z Giewontu spadłeś, że widelec nie zamortyzował upadku. Ja zaliczałem wiele gleb i wjazdów w twarde przeszkody a mam nędznego amora (jakiś XC 60-75 mm) ale nigdy nie połamałem niczego w rowerze (a miałem wypadki, że mi kask na głowie pękał od uderzenia w drzewa) Moje:)Mam filma bo jak bym nie nagrywal to by bywlo wszystko git:)NIeoficjalny na yt:D
TrzecieKolo Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Jak na gwarancji to próbuj wymienić, ale będzie ciężko. Odginanie tego, to raczej słaby pomysł, bo konstrukcja jest już mocno naruszona i może to się rozwalić nawet przy zeskoku z krawężnika. Rura sterowa nie jest gwintowana. miało być "słaby", coś mi korekta zmieniła słowo A filmik pisze że jest prywatny i nie można obejrzeć.
Mod Team Pixon Napisano 23 Lipca 2012 Mod Team Napisano 23 Lipca 2012 Możesz wstawić nową rurę sterową. Koszt około 100zł
Mod Team Puklus Napisano 23 Lipca 2012 Mod Team Napisano 23 Lipca 2012 Jak jest stalowa można by ją naprostować, niczemu to nie powinno zaszkodzić. Jak alu to trochę gorzej.
Kabaczek Napisano 23 Lipca 2012 Autor Napisano 23 Lipca 2012 Jak jest stalowa można by ją naprostować, niczemu to nie powinno zaszkodzić. Jak alu to trochę gorzej. Jest stalowa:) a dokogo musialbym sie zwrócic z takim czyms?
Kabaczek Napisano 23 Lipca 2012 Autor Napisano 23 Lipca 2012 Wygląda na skrzywienie rury tuż nad koroną, przynajmniej na tym zdjęciu. Jeśli to po upadku a rower raczej nosi w takim przypadku ślady kontaktu z ziemią, to z gwarancji nici. Żadnej rysy nie ma:)
tobo Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Tak czy inaczej mnie wyglądałoby to na wypadek. Widelec z plastiku zrobiony nie jest i sam z siebie się nie wygnie.
Mod Team Pixon Napisano 24 Lipca 2012 Mod Team Napisano 24 Lipca 2012 Wygląda na skrzywienie rury tuż nad koroną, przynajmniej na tym zdjęciu. Jeśli to po upadku a rower raczej nosi w takim przypadku ślady kontaktu z ziemią, to z gwarancji nici. Żadnej rysy nie ma:) U dziewczyny również nie było żadnej rysy, zero jakiegokolwiek uderzenia, śladu - nic. Okazało się, że rura sterowa jest krzywa. Jak to się stało? Do dzisiaj nikt z nas nie wymyślił dobrej historii dla tego przypadku.
Airsofter Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Do dzisiaj nikt z nas nie wymyślił dobrej historii dla tego przypadku. Pewnie przyszyły krasnoludki i pogięły Wracając do tematu- ja bym nie kombinował tylko wymienił amortyzator na nowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.