Skocz do zawartości

[Obręcz]Kupowac nową, czy na gwarancje?

Kabaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pytanie dot obręczy KROSS (Aluminiowe, podwójna ścianka) z hexgona x5 .Zaliczyłem mała glebe i obręcz sie wygieła(nie tak mocno) i pękła na łączeniu. I pytanie skierowane do was kupywac nowa obręcz czy reklamowac? Wedlug mnie takie cos powinno sie wygiąć a nie pękać.

P.S(mój pierwszy temat)

Jak ktos chce moge podesłac fotke na gg

Napisano

PoleK obręcz i nie tylko od byle czego nie pęka zwłaszcza gdy nie jest przystosowana to takiego traktowania jakie zaprezentował na filmie w innym dziale autor tematu.

Potem jeszcze pretensje i oczywiście gwarancja najlepiej z dołączonym filmikiem. Uznają na pewno :thumbsup:

Napisano

Potem jeszcze pretensje i oczywiście gwarancja najlepiej z dołączonym filmikiem. Uznają na pewno :thumbsup:

eee, nie widze tam nic poza czyms co ledwo mozna nazwac XC...

Napisano

Nawet jeżeli cudem uznają gwarancję dostanie taką samą obręcz... A te obręcze to jedynie na fajans się nadają a nie do roweru MTB! Łączenia są źle wykonanie (niestarannie). U mnie objawiało się to szarpaniem podczas hamowania, zarówno z przodu i z tyłu.

Napisano

eee, nie widze tam nic poza czyms co ledwo mozna nazwac XC...

Miałem na myśli finał. Co nie zmienia faktu o słabym produkcie, który najwyrażniej trzeba jak i zresztą cały sprzęt z racji jakości traktować bardziej delikatnie.

Napisano

Myślałem raczej o kupieniu obręczy oraz paru szprych:)

Wydaje mi się,że jeżeli wcześniej nie zaplatałeś, to szkoda czasu... Nowe koło w całości też Cię wyjdzie taniej, niż zlecenie zaplatania (części plus około 25 zł. za usługę). Jeżeli będziesz kupował nowe koło, to polecam coś na bazie alexrims dm 24. Jeżdżę już 6 lat i tylko raz centrowałem tył (a ważę- w zależność od pory roku, między 85 a 90 kilo i bynajmniej, rower nie stoi w gablotce :D ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...