Skocz do zawartości

[Koszulka] Luźna, ale nadająca się na rower

bubupn

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że wróciłem do jazdy to poszukuję ciuchów. Na początek chcę kupić luźne portki z wkładką z pampersem i koszulkę w podobnym klimacie. O ile o spodenki jest łatwiej, o tyle z koszulką jest problem. Przeglądałem głównie Alledrogo i nie znalazłem tego, co mnie interesuje. Chciałbym koszulkę o właściwościach typowej koszulki kolarskiej, przynajmniej jeśli chodzi o oddychanie i kieszonki z tyłu, ale jednocześnie żebym nie wyglądał w niej jak ludzik Michelin. Do klasycznej koszulki rowerowej muszę zrzucić dwa Xy przed L :) Cenę ustalmy na powiedzmy do 150 PLN.

Z droższych, markowych rzeczy Endura Humvee ma luźny krój, ale niestety przekracza o jakieś 20 zł twój budżet.

Druga możliwość, jeśli nie potrzebujesz koniecznie kieszonki na plecach to koszulki dostępne w decathlonie z działu bieganie i turystyka, w cenie 30-40 zł(a nawet taniej na wyprzedażach). Osobiście mam taką koszulkę od ponad pół roku, używam jej na rowerze i do biegania ok. 5 razy w tygodniu, po każdej aktywności prana ręcznie i jak na razie to wygląda jak nowa. Czyli generalnie polecam, bdb stosunek cena/jakość.

W dziale rowerowym też czasem można znaleźć luźniejsze koszulki rowerowe.

Z droższych, markowych rzeczy Endura Humvee ma luźny krój, ale niestety przekracza o jakieś 20 zł twój budżet.

Na razie znalazłem tylko w Rogelli jeden model za 137 PLN. Jeżeli chodzi o firmy, to chyba nie mam w tej kwestii wymagań. Przez te lata trochę wypadłem z obiegu jeśli chodzi o marki, a poza tym jak idę na siłownię czy rower, to nie traktuję tego jako rewii mody :) Zależy mi na kieszonce, bo inaczej będę musiał kupić armband do telefonu i chciałbym tego uniknąć.

Udało mi się znaleźć Rogelli o 50 PLN taniej niż w ich sklepie. Gość chyba robi wyprzedaż :) Pod koniec tygodnia pewnie zamówię, bo spełnia wszystkie moje wymagania. Zobaczymy jak będzie z "oddychaniem".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...