Skocz do zawartości
  • 0

[Rower]Author Instinct 2010+RST First Air 100mm

Vojtech

Pytanie

Witam!!

Chciałbym przedstawić wam mojego Authora Instincta którego mam od 2011 i który ostatnimi czasy przeszedł kilka ciekawych modyfikacji ^_^

Specyfikacja:

Rama: aluminium 6066 T6, potrójnie cieniowane,

Widelec: RST First Air 100mm,

Koła:

obręcze- Mach1 Mad Disc,

piasty- Sram X9,

szprychy- Sapim D-Light Black,

opony- Panaracer Trail Master 26x2,0,

dętki- Continental MTB,

Napęd:

Przerzutka przednia: Sram X7 (zostanie wymieniona w najbliższym czasie na X9),

Przerzutka tylna: Sram X9,

Korba: FSA Comet MegaExo,

Środek suportu: FSA MegaExo,

Kaseta: SRAM PG-950,

Łańcuch: SRAM PC-951,

Pedały: Dartmoor Stream Pro,

Kokpit:

Kierownica: Ritchey MTB WCS Flat Wet White,

Mostek: Ritchey WCS C260 Wet White,

Stery: Ritchey Zero Logic Integ Comp,

Manetki: Sram X7 Trigger (zostaną wymienione w najbliższym czasie na X9 Trigger

Chwyty: Fizik XC Grips,

Hamulce:

Hayes Prime Expert 160mm,

Tarcze: Accent Blade 6",

Siodełko: Fizik Nisene III,

Sztyca: Ritchey WCS Wet White,

W planach jeszcze jest wymiana amora na Manitou R7 MRD,albo jakiś RockShox,korby FSA Afterburner M/Exo i może jakaś dobra kaseta np. Xtr i łańcuch Wiipermannem Connex 9sX i może się jeszcze pokuszę o plecione pancerze przerzutkowe Jagwire w kolorze grafitowym ^_^

Zapraszam do komentowania i oceniania :thumbsup:

Rekomendowane odpowiedzi

ile wart jest mój rowerek w ostatecznej zmienionej konfiguracji która wygląda tak:

Rama: aluminium 6066 T6, potrójnie cieniowane,

Widelec: RST First Air 100mm,

Koła:

obręcze- Mach1 Mad Disc (nowe),

piasty- Sram X9 (nowe),

szprychy- Sapim D-Light Black (nowe),

opony- Panaracer Trail Master 26x2,0,

dętki- Continental MTB (nowe),

Napęd:

Przerzutka przednia: Sram X7 (nowa X9)

Przerzutka tylna: Sram X9,

Korba: FSA Comet MegaExo,

Środek suportu: FSA MegaExo,

Kaseta: SRAM PG-950 (nowa SRAM PG-990),

Łańcuch: SRAM PC-951 (nowy Connex 9sX),

Pedały: Dartmoor Stream Pro (nowe),

Kokpit:

Kierownica: Ritchey MTB WCS Flat Wet White (nowa),

Mostek: Ritchey WCS C260 Wet White (nowy),

Stery: Ritchey Zero Logic Integ Comp,

Manetki: Sram X7 Trigger (nowe X9 Trigger),

Chwyty: Fizik XC Grips (nowe),

Hamulce:

Hayes Prime Expert 160mm (nowe jeszcze na dotarciu),

Tarcze: Accent Blade 6" (nowe),

Siodełko: Fizik Nisene III,

Sztyca: Ritchey WCS Wet White (nowa)

na wszystkie wymienione części na nowe posiadam rachunki i paragony

rower nigdy nie startował w żadnym maratonie,wyścigach,nawet lasu nie widział wink.png z powodu braku czasu używany bardzo sporadycznie

nikt się nie wypowie?? :(

rower został zakupiony 19-01-2011 czyli jeszcze jest na gwarancji <_<

Rulez tu masz pełna specyfikacje roweru http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/xcmaratonprzelaj/10927-instinct?id=440&pr_brand=Author&pr_year=2010 tak wygląda na oryginalnych częściach

a co do stwierdzenia "a kogo interesuje co sam kupił ,tym bardziej, że za wiele to nie zmieniło" to chyba sam nie wiesz co piszesz :verymad: Ja za rower zapłaciłem 3300zł+ 3425zł za obręcze+zaplatanie,piasty,szprychy,nyple,dętki,hamulce+tarcze,pedały+kierownica,mostek,sztyca(nie liczę robocizny serwisu) + 1200zł za przerzutkę i manetki X9,łańcuch i kaseta

razem nam daje 7900zł a Ty stwierdzasz że nie jest nawet wart 3500zł które zaproponował młodziutki!!?? :voodoo: to według Ciebie ile jest wart??

• Mod Team

Vojtech, potencjalny kupujący nie będzie się zastanawiał za ile kupiłeś i ile włożyłeś. Wycena dotyczy stanu obecnego i jest efektem porównania Twojego roweru z podobnymi używanymi rowerami będącymi na rynku. Twój obecny rower nie jest juz na gwarancji ze względu na wprowadzone przez Ciebie zmiany w specyfikacji.

Ja za rower zapłaciłem 3300zł+ 3425zł za obręcze+zaplatanie,piasty,szprychy,nyple,dętki,hamulce+tarcze,pedały+kierownica,mostek,sztyca(nie liczę robocizny serwisu) + 1200zł za przerzutkę i manetki X9,łańcuch i kaseta

razem nam daje 7900zł.

Tak z ciekawości zapytam czy kupowanie sprzętu a potem dokładanie drugie tyle takie Twoje hobby czy sposób zarabiania bo z jazdą to masz chyba mało wspólnego :laugh:

Tak z ciekawości zapytam czy kupowanie sprzętu a potem dokładanie drugie tyle takie Twoje hobby czy sposób zarabiania bo z jazdą to masz chyba mało wspólnego :laugh:

ha ha ha bardzo śmieszne <_<

tak to prawda,dużo nie jeżdżę bo nadzwyczajnie brakuje mi na to czasu

W moim pytaniu było oczywiście trochę złośliwości to fakt. Natomiast poważnie to kwestia ulepszania czy przepłacania jest mi obojętna nie moja kasa nie mój problem. Ne zrozumiałe jest dla mnie co innego. Podejście, które wyraziłeś po moim zapytaniu o budżet ;

jestem w stanie przeznaczyć tyle ile będzie trzeba <_< przecież nie muszę wszystkiego wymieniać za jednym zamachem prawda??,mogę to robić stopniowo ;)

Bo co to znaczy "tyle ile trzeba" w sytuacji gdy tak mało jeżdzisz?? Do czego będzie trzeba?? Tak morze może napisać ktoś kto robi w sezonie powiedzmy 10-15 kkm. Hobby polegające na odchudzaniu sprzętu i wydawaniu sporych pieniędzy na ten cel jest mi obce ale zrozumiałe. Nawet powieszenie na ścianie takiej maszyny jestem w stanie zrozumieć. Więc skąd te pytania o jakość osprzętu i jego wytrzymałość skoro na razie nie wykorzystasz nawet w połowie jego możliwości??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...