c1ach Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Hej, chciałbym coś kupić w sklepie Nashbar. Niestety nie mam karty kredytowej, a oni standardowo nie przyjmują zwykłych płatności Można tradycyjnie, jednak z tego co się dowiedziałem jest to problem ze względu na czasochłonność. Ktoś pomoże ? Zależy mi na czasie. Nashbar Terms and Conditions Ewentualnie jakieś zakupy grupowe mile widziane - sporo przecen na ramy mają. ps. dobra - poradziłem sobie. Okazało się że w moim banku można założyć takie coś w kilka kliknięć. Jestem ciekaw co z tego wyjdzie, udało się złożyć zamówienie jak na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdekPastel Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 900 + 4,7%cło + 23% VAT = ca. 1150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 23 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Wiem, nie straszne mi to Ramka w Polsce praktycznie nie do dostania luzem (2-3 sztuki w roku się trafią z demontażów jakiś lub zapasów starych, oficjalnie brak), cena ok. 2,5 tys za nówkę. Tak więc oszczędzić ponad tysiaka to już jest coś, mimo że bez główki tapered (a może to i lepiej w kontekście zakupu amora ? ). Nashbar jest sklepem który handluje sporymi ilościami końcówek serii, starszymi rocznikami które już nie trafią do oficjalnej dystrybucji itp. - stąd niska cena. Amerykańce trochę narzekają na długi czas dostawy, zobaczymy - wszystko wyjdzie w praniu. Póki co zostało półtorej godziny do końca ich dzisiejszej pracy, potwierdzili towar i czekają na $$. Ktoś się orientuje ile może trwać przewalutowanie i ściągnięcie przez nich kasy z karty wirtualnej ? Na Google Maps widać tylko jakąś wielką halę magazynową, niezły dyskont A społeczność MTBR i tak twierdzi, że w tamtym roku były tańsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 25 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 A jaki jest koszt wysyłki do Polski? Bo jakoś nie mogę znaleźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Jak zamawiałem to była mowa o 59$ i wydało mi się to masakrycznie dużo, ale potem nie wiem jakim cudem system coś tam sobie poodejmował i wyszło razem 259$. Przy czym nie wiem ile kosztowała rama, a ile przesyłka, bo historia mojego zamówienia zniknęła w tajemniczych okolicznościach. Niestety ale jest to dyskont o niskich cenach i dopasowanej do nich jakości obsługi. Na live czacie koleś nic nigdy nie wie, na maile nie odpowiadają. Sytuacja odnośnie stanu magazynowego zmienia się dynamicznie, przy wyprzedażach nie masz gwarancji że ten towar faktycznie jest (słaby system informatyczny ?). Podejrzewam, że po prostu zabrakło ram w moim rozmiarze i obsługa usunęła sobie moje zamówienie bez uprzedzenia...mają coś pod nieźle pod sufitem, myśleli że może zapomnę ? Albo w pierwszej kolejności na takich wyprzedażach obsługują klientów z USA, bo mniej z tym zachodu. Jak do dziś wieczora nie odpowiedzą, to nici z Force'ów za pół darmo...przynajmniej w rozmiarze M Ehhh, walić takie interesy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 I na czym stanęło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 ja tam 2 razy robiłem dosyć spore zakupy i za każdym razem było OK, wysyłają paczki nawet jako "gift" więc można zaoszczędzić na "dodatkowych" kosztach, ale wtedy ubezpieczenie jest tylko do 50 $ topowe buty mtb adidasa kupiłem za 150 zł, więc można niezłe okazje upolować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 26 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Odpisał mi pracownik, że zamówiłem akurat w międzyczasie gdy wdrażali nowy system dla zamówień międzynarodowych i była jakaś awaria (ta strona wciąż sypie errorami 500). Powiedział żeby zamówić jeszcze raz. Zrobiłem więc tak, ale w tym nowym systemie przesyłka kosztuje...259 dolarów. To chyba jakiś kiepski żart Albo celowe działanie ? Ramki obtanili dziś jeszcze bardziej i teraz są po 139$ przez najbliższe 72 godziny (aż niemożliwe, ale jednak to prawda). Tak więc teraz szukam kogoś kto mieszka w Stanach i (niekoniecznie za darmo) mi tą ramę zamówi...inaczej nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 http://oferia.pl/usluga/item540909-internetowe-zakupy-w-usa lub poszukaj w necie czegoś podobnego, jak biorą 15-20% wartości zamówienia to oferta jest "normalna na tym rynku" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.