Skocz do zawartości

[Miniówa dolnośląska] Zlot jesienny - rozważania i ankieta

pilon

Miniówa Dolnośląska - jesień 2012  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z rado?ci? ;) pojad? na Miniów? w...

• ...Góry Sowie z pobytem w chacie "Ale Lipa"
    • ...Góry Izerskie z pobytem w chacie "Na Borowinowej"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Helou,

na 60 dni przed proponowanym terminem zlotu jesiennego, zwanego onegdaj mini-zlotem dolnośląskim, a od teraz Miniówą, po wstępnych przemyśleniach, chciałbym poświęcić 14 dni na Wasze uwagi i postulaty - tak, żeby jeszcze lepiej dograć sprawę i zwiększyć atrakcji moc :)

Na początek termin: proponuję 21-23 września, piątek-niedziela. Ostatni weekend września, czyli 28-30, dość mocno zahacza już o sprawy studenckie, sam o ile pamiętam latałem w ostatni piątek z papierami, jakimiś duperszmitami itp po uczelni... Sporo osób instaluje się wtedy na stancjach i w akadach, więc myślę, że lepiej tego weekendu unikać ;)

Miejsce: jedno z dwu do wyboru, proszę więc o głosy w ankiecie.

Góry Sowie i meta w Jugowie, willa pt. "Ale Lipa" , wysoki standard, koszt za osobodobę to 50 zł. Na miejscu kuchnia do dyspozycji (me gusta!), bawialnia z bilardem, salon tv, kominek, grill.

oraz

Góry Izerskie z metą w Wolimierzu i izerskie atrakcje czyli Stóg Izerski i Singltrek pod Smrkem. Ośrodek - "Chata na Borowinowej". Koszt osobodoby to 50 zł. Na miejscu kuchnia, salon z kominkiem i tv, pingpong, krykiet, sauna, grill.

Obydwa ośrodki posiadają duże ogrody i zamykane miejsca parkingowe.

Odnośnie moich przemyśleń: proponuję składkę jedzeniową i wspólne duże zakupy, ja gotowanie ogarnę na miejscu, potrzebny tylko będzie jakiś pomocnik. Wyżywimy się w dwóch posiłkach za 20 zł na dobę. Obiecałem, więc się wywiążę: na śniadania parówki i kiełbaski zapiekane pod serem, sałatki, grzanki, tosty francuskie, jajka, a na obiadokolacje smażony ser z żurawiną, piersi z kurczaka faszerowane camembertem i rukolą, zupy z kuchni światowej, ryba po grecku, pieczone ziemniaki, placki meksykańskie, schab po myśliwsku, spaghetti carbonara, fettuccine Alfredo, kiełbasa po myśliwsku. Zróżnicowane menu, myślę że za max 25 zł za dobę do ogarnięcia.

Z atrakcji merytorycznych: jeśli chcielibyście spędzić również nieco czasu z ogólnie pojętą wiedzą, mogę załatwić prelekcje fizjoterapeutki po AWF, z dużym naciskiem na trening sportowy i rozwój partii mięśni oraz omówienie dolegliwości i ich zapobiegania plus darmowe konsultacje. Tutaj jednak - każdy musiałby złożyć się po te 5 zł, żeby ona miała wszystko za free.

Bardzo proszę o głosy w ankiecie oraz uwagi i propozycje. :)

Veverka Ciperka!

K.

Ankietę uznam za zamkniętą pierwszego sierpnia w południe!

Napisano

Niewazne gdzie, niewazne kiedy ale Poznan sie pojawi:-) Powiedzialbym nawet ze spakowany juz czekam na wypad:-P

Napisano

Dwie kwestie.

Patrząc ile osób było ostatnio to można śmiało wywalić 'mini'.

Zgaduje, że to już ostateczne miejsca do wyboru, ale czy jakiegoś schroniska nie było ? Wstrzymam się więc od głosu na razie bo nie wiem czy się finansowo wyrobię.

I zamiast jakiejś babki po AWF to ci mogę dać namiary na dwa sklepy (okolice wro z dzisiejszej trasy) z których prelekcje/masaże mogą mi robić ekspedientki :P

Napisano

Mini zostaje, bo to nie ogólnokrajowy. Mini to tradycja, mini to jakość, mini to ekstaza! :)

A zamiast ekspedientek mogę podać Ci namiary na około 65 modelek, w tym 40 agencyjnych :D:P

Co do schroniska... bo ja wiem... tutaj noclegi za 50 zł, schroniska trudno znaleźć już poniżej 30 zł... Taka prawda...

Napisano

ja póki co też nie głosuję za noclegiem ale ogólnie wybieram I Z E R Y - kopalnia Stanisław obowiązkowo!!!, naleśniki w chatce górzystów również.

I mała propozycja ode mnie i bartoli - może coś razem się wybierzemy na bajk festiwala??

XVI Festiwal Rowerowy – Szklarska PorÄba

skoki do wody to trza zobaczyć a przy okazji pokręcić po szklarskiej, zaliczyć śnieżkę, śnieżne kotły??

Napisano

Na festiwal to ja Pokusę załatwię :D

Ps. Już sprawdzałem cennik Na Stogu i w Orlem - 35 zł za miejsce w pokoju 4-7 osobowym, łazienki na korytarzach... Te 15 zł różnicy... hmmm...

Napisano

niech sobie będą nawet mocherowe berety :D szlaków tam w brud:) jest się gdzie wyszaleć a festiwal to po prostu imo szansa na spota ;)

Napisano

moim zdaniem 15zł różnicy pomiędzy schroniskiem a porządnym spaniem to nie różnica, to raptem ze 3 piwa, a różnica w komforcie znaczna. Obie lokalizacje mnie ciągną, Izery chyba bardziej - znalazłbym tam dla siebie zajęcie nawet bez roweru ;-P Tylko nie wiem, jak się wyrobię czasowo i finansowo - nową pracę w Krakowie zaczynam od 1 września i już dawno temu obiecałem mojemu Szczęściu wrześniowe weekendy w Tatrach. Na dokładkę wczoraj na 99% strzeliła mi fotkę straż wiejskiego budżetu ;-P Niestety nie na rowerze ;-)

Napisano

No to tak na wszelki wypadek mamy zarezerwowaną całą Borowinową, na 14 dni rezerwacji ustnej.

Za 2 tyg. w poniedziałek 6. sierpnia, jeśli byśmy jednak tam zechcieli pojechać, potrzeba będzie zaliczki.

Good news - w naszym wypadku cena wyniesie 45 zł za osobodobę :)

memy_obama-not-bad_duzy.png

Napisano

bardzo dobre posunięcie Pilon :D , z tego co się orientuje to chata na borowinowej jest bardzo oblegana i ciężko jest trafić w wolny termin...

Napisano

Nie wiem czy jest aż tak ciężko, ale fakt - na sierpień i 1 poł. września już można było pomarzyć ;)

Napisano

Termin ok,bedzie przedłużenie urlopu :icon_cool: ,lokalizacja w Chacie na Borowinowej,miło się prezentuje ,a na samo meńu del dia ,szefa kuchni slinka leci.

Więc 3 x TAK .

Aha i kolejna sposobność spotkania z Taką E kipa - 4xTAK

Napisano

Oj misiaczki, internet mi siada na tydzień i od razu knujecie za moimi plecami :) Jadę z wami, chociażby do płaskolandu, dla samej atmosfery. Wpisujcie mnie.

Jedyne zastrzeżenie: Będę patrzył jak robisz smażony syr Wielki Organizatorze, albowiem ciekawym jest przepisu.

Napisano

Zagłosowałem. Znaczy będę jechał w lewo - Góry Izerskie z metą w Wolimierzu.

​I te 45 złoty to też zachęta dodatkowa. I kolacja. I śniadanie też.

Napisano

Pomimo tego że jadę tak czy tak, głosowałem na góry Sowie (mimo że ciągnie mnie na Singla, to w Sowich jest hardo.. tylko bez pieszych etapów proszę :P)

Napisano

No a ja sie dziś dowiedziałem, że nie pogotuję tego co wymieniłem. Właściciele nie zgadzają się na takie gotowanie - jedynie jajecznica, zupa mleczna i odgrzanie czegoś gotowego - tylko na to jest zgoda i tylko na tego typu sprawy starczy sprzętu... :/ To mnie dość podłamało :(

Napisano

WItam - a nie mozna czegos innego sobie ugotowac bo...? jakos to konkretnie uzasadnili czy slynne i ostateczne: nie bo nie?

Jesli jade gdzies wynajac domek czy caly osrodek i place za to to korzystam do woli ze wszystkiego co jest w ofercie (w ramach granic rozsadku naturalnie) wiec jesli jest kuchnia to robie w niej to do czego zostala przystosowana - nawet ja to wiem chociaz czegos takiego jak kuchnia de facto nie posiadam.

Pozdrawiam

M.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...