Skocz do zawartości
  • 0

Przednia przerzutka

Gość Maciejo

Pytanie

Gość Maciejo
Napisano

Witam, mam problem z przednią przerzutką otóz gdy chcem zmienic z biegu pierwszego na drugi to nic. nie zmienia ale gdy chcem wrzucić na bieg trzeci wtedy dopiero wskakuje na drugi, jak chcę wrzucić na drugi bieg na przodzie to linka jest bardzo luźna, więc spróbuje to skorygować a jak nie to co to może być? i jak pedałuje to łancuch ociera nie wiem jak dokładnie to się nazywa ale strasznie szoruje, próbowałem regulować i nic, Dziękuje z góry

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, napisz jaki masz typ- model przerzutki. wg mnie chodzi o zwykłą regulację i dobry naciąg linki.

Zacznik od ustawienia lewej manetki na najmniejsze przełożenie, złap koniec linki szczypcami-kombinerkami, delikatnie naciągnij i przykręć śrubę mocującą linkę.Dodatkowo powinieneś mieć dwie śrubki regulacyjne, które korygują ustawienie przerzutki względem łańcucha

Witam, mam problem z przednią przerzutką otóz gdy chcem zmienic z biegu pierwszego na drugi to nic. nie zmienia ale gdy chcem wrzucić na bieg trzeci wtedy dopiero wskakuje na drugi, jak chcę wrzucić na drugi bieg na przodzie to linka jest bardzo luźna, więc spróbuje to skorygować a jak nie to co to może być? i jak pedałuje to łancuch ociera nie wiem jak dokładnie to się nazywa ale strasznie szoruje, próbowałem regulować i nic, Dziękuje z góry

Napisano

Czyli na sto procent przerzutka jest źle wyregulowana, albo po prostu uszkodzona. Nie napisałeś jaki to model przerzutki co powinno być podstawą.

http://www.forumrowerowe.org/topic/42083-regulacja-przerzutki-przedniej/

Wyreguluj jeszcze raz, w temacie wyżej jest wszystko napisane, a także poprawnie pozakładaj i ponaciągaj linkę. Jak nie pomoże to najprawdopodobniej czeka Cię wymiana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...