Skocz do zawartości

[hamulce] Nowe Avid SD 7 klamki+hamulce. Zestaw na dwa koła. Tak tanio? To możliwe?

Simon_Nasedo

Rekomendowane odpowiedzi

Na Allegro znalazłem nowy zestaw Avid Sd 7 klamki+hamulce na dwa koła za 202zł!!! To link do aukcji:

Aukcja

W sklepie Arnik te hamulce kosztują 2x135zł+klamki 155zł czyli razem 425zł!!!

Czy ja coś źle liczę? Jeżeli nie to, skąd taka różnica? Czy jest jakiś haczyk? Jak tak, to gdzie?

3/4 "Sprzedawców" na allegro to przemyt i lewizna ;) Nie płacą podatków, cła, marży polskich dystrybutorów itp itd. Nie ma się co dziwić, że mają takie ceny, a nie inne... Tyle, że w przypadku gwarancji różnie bywa :)

Dlaczego przemyt i lewizna? Jeśli ktoś sprzedaje towar w dobrej cenie i daje mi paragon fiskalny albo fakturę, to przecież musi płacić podatki. Granic w Europie już prawie nie ma, ceł nie ma. 200-300% marży to słodka przeszłość polskich dystrybutorów, mamy wolny rynek więc cieszmy się nim, a nie narzekajmy na "przemytników".

Widzisz, co z tego, że dostajesz paragon fiskalny, skoro nie jest udokumentowane u dystrybutora ze Pan X lub Y ("Sprzedawca") brał od Niego towar... Jeśli nie brał od jedynego przedstawiciela na Polskę to skąd go ma...? ;) Poza tym w większości to firmy-"widma". Działają dopóki nikt ich nie namierzy. Wtedy zmuszeni są zarejestrować się i zaczynają płacić podatki. Marży dystrybutora nie mają (ok 30-40%) więc i cenny niższe :)

Widzisz, co z tego, że dostajesz paragon fiskalny, skoro nie jest udokumentowane u dystrybutora ze Pan X lub Y ("Sprzedawca") brał od Niego towar... Jeśli nie brał od jedynego przedstawiciela na Polskę to skąd go ma...? :) Poza tym w większości to firmy-"widma". Działają dopóki nikt ich nie namierzy. Wtedy zmuszeni są zarejestrować się i zaczynają płacić podatki. Marży dystrybutora nie mają (ok 30-40%) więc i cenny niższe :)

Ktoś wystawiający paragon albo fakturę musi prowadzić działalność gospodarczą, inaczej się nie da. Nie można w taki sposób sprzedać czegoś, czego zakup, wyrób itp. nie jest wcześniej udokumentowany np. niemieckim rachunkiem. Teraz nikt nie musi kupować u polskiego przedstawiciela, a jeśli w niemieckim sklepie jakaś część jest tańsza o 50%, to chyba jest oczywiste, że znajdą się chętni, żeby to wykorzystać.

żeby wystawić fakturę vat, albo paragon fiskalny trzeba prowadzić działąlność gospodarczą.

ale jeśli sie ma niskie koszty uzyskanai przychodu, to można obniżyc cenę, do tego jeśli pomija sie wielu pośredników, to cena wychodzi taka jaka powinna być. bo jeśli złoży się na nią zysk pośrednika (czyt. polskiego dystrybutora) transport posrednik sklep, marża sklepowa i dopiero od tej kwoty policzymy vat to wyjdą "chore" pieniadze, takie w jakich oferuja w sklepach (wg cen dystrybutora)

nic tylko być takim dystrybutorem

a ponieważ jestem w UE, gdzie występuje swobodny przepływ towarów, to można kupić w tym kraju w którym jest taniej, odzyskać zwrot zapłaconego vat-u i sprzedać w naszym kraju, z zyskiem po konkurencyjnej cenie:-).

Gość RafalB_work

Zbik ale z Cibie lol, dystrybutor na Polskie nie jest jedynym mozliwiwym miejscem hurtowego zakupu czesci :)

Nie potrzeba miec f.vat od polskiej firmy.

Niemcy tez wystawiaja faktury :)

Myslisz ze wielki wspanialy polski dystrybutor skad ma czesci?

Jak kolesie z Bikestacja i inni allegrowicze dali piekne ceny na klamoty sh to Pawlak po krotkim czasie tez zszedl z cenami do ludzkiego poziomu wiec jak tylko by chcieli to ceny byly by mniejsze.

Witam zakupiłem w/w zestaw klamki i hample SD 7 u Bikestacji i polecam z przesyłką zakłaciłem około 210 zł a zestawik paluszki lizać a jeśli mam wybór taniej z paragonem to dlaczego nie nie mam poczucia ze komus cokolwiek ukradłem.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...