K0ras Napisano 21 Lipca 2012 Napisano 21 Lipca 2012 Witam Kupilem ostatnio shimano slx 666, mialem problem z dostaniem adaptera, w pewnym sklepie jednak go dostalem, zamontowalem poskladalem i nie zwrocilem uwagi jak gleboko tarcza wchodzi w zacisk hamulca... Okazalo sie, ze pan w sklepie sprzedal mi adapter is-pm na tyl jako przedni, tarcze złapały końcówkami (3mm okładziny a nie cala powierzchnia), w związku z tym tłoczki pracowały pod kątem mniej więcej tak: Nastąpił wyciek płynu, łudziłem sie, że to tylko przez krzywą prace ale niestety po rozebraniu i wyciągnieciu okazało się, że jeden toczek rozwalił sie na 3 częśći. Teraz pytanie gdzie dostać1 mały tłoczek shimano do slx 666 2012 rok?
Kenzie Napisano 21 Lipca 2012 Napisano 21 Lipca 2012 Wydaje mi się pozostaje Tobie reklamacja hamulca albo wymiana.
Druid Napisano 21 Lipca 2012 Napisano 21 Lipca 2012 Reklamacja lub kupno nowego zacisku koszt około 200 zł. Możesz jeszcze u dystrybutora Shimano sprawdzić dostępność części zamiennych.
tobo Napisano 21 Lipca 2012 Napisano 21 Lipca 2012 Jest to ewidentna wina sprzedawcy - to on ma wiedzieć czy to co ci sprzedaje jest odpowiednie do twojego życzenia. Na przyszłość - skoro sam coś robisz przy rowerze sprawdzaj działanie - gdybyś popatrzył w prześwit zacisku zobaczyłbyś że klocki nie chwytają tarczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.