Skocz do zawartości

[amortyzator] - budżet 300-500zł, skok 80mm, pivoty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witma, akutalnie posiadam w rowerze rst capa t4, ale chciałbym w końcu poczuć smak jazdy z nazwijmy to umownie prawdziwym amotyzatorem. Moja waga to 96 kg, ale docelowo zamierzam zejść do około 88kg, przy moim wzroście 189 to będzie akurat, ale do rzeczy.

Rozglądałem się trochę po forum i allegro. Spinner Reason ma trochę za wysoki skok 100mm, podobno nie można zmieniać geometrii ramy, z drugiej strony czytałem opinie, że nie ma to znaczenia. Martwi mnie niewiele opinii i pewnie problem z ewentualnymi częsciami, uszczelki i takie tam. Spinner SW7 skok już odpowiedni, wątpliwości jeszcze większe. Kolejny na liście to używany manitou skareb, o ile podejdzie długość rury sterowej lub nowy manitou drake w licytacji.

Czytałem, że epicon... ale tarcze to kolejny wydatek 100zł, wolałbym uniknąć, z drugiej strony oglądałem filmiki na youtube jak to pracuje i w mój to można nazwać szytwnym.

Co jeszcze w podobnej cenie? Nie musi być jakiś super hiper, radziłem sobie rst capa to poradzę sobie na innym. Jeżdzę około 1500km rocznie, trasy 50/50 las/asfalt, trasy od 40km w górę, nigdy mniej, aktualna średnia 26km/h. Nie skaczę. Potrzebuję, coś co wybiera dobrze drobre i średnie leśne nierówności. Koniecznie blokada skoku, wystarczy w goleni. Dobrze jeśli będzie trochę lżejszy od capy, ale nie ma to dla mnie aż takiego znaczenia, nie startuję w maratonach.

Napisano

Nastąpiła droba pomylka drake nie posiada pivotów, tj. nie wiem czemu zakodowałem inaczej. Jeśli chodzi o skareb długość sterówki podchodzi tak akurat u mnie jest 19 tam jest przycięta na 18,5. Ze spinnera jednak zrezygnuje, wolałbym coś sprawdzonego. Rock shox tora 318 odpada z uwagi na wagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.