kristofer123456 Napisano 21 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Tak jak w temacie, szukam odpowiedniego rozmiaru koszulki dla siebie. Rozmiary: Obwód klatki- 88cm Wzrost -188 cm Długość z przodu - ok.65cm Obwód pasa - 85cm Z góry dziękuje za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksawcio97 Napisano 21 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Musisz poprzymierzac w sklepie ale wg moich obliczen byl by to rozmiar XL lub L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 21 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Na pewno L, XL będzie za duża gdyż przeskok w koszulkach z L na XL jest dość duży. XL będzie wyglądać na ciebie jak worek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristofer123456 Napisano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 A czy obwód klatki jest odpowiedni dla rozmiaru L, czy koszulka nie będzie za luźna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysq Napisano 21 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Idź do sklepu i przymierz. Różni producenci mają różne rozmiary. Ja na co dzień chodzę w ubraniach o rozmiarze S, a zdarza się, że ledwo mieszczę się w L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristofer123456 Napisano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Niestety w mojej okolicy nie ma żadnego większego sklepu rowerowego gdzie byłyby koszulki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 21 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Takie podawanie rozmiarów jest bez sensu. One nie są znormalizowane i czasem rozmiar L producenta X może być wieksze niż rozmiar XL producenta Y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 21 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Takie podawanie rozmiarów jest bez sensu. One nie są znormalizowane i czasem rozmiar L producenta X może być wieksze niż rozmiar XL producenta Y. No, oczywiście, że tak. Ja mam podobne parametry. Jak kupuję sobie ubrania, również koszulki na rower - mam L albo XL. Nie ma ustawy ani rozporządzenia tego regulującego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Kup jedną na allegro i zmierz. Ja mam ten sam wzrost tylko mniejsze cycki więc szerokość pod pachami koszulki musi mieć max 54cm. Najlepiej ustalić sobie granice w centymetrach dla: szerokość pod pachami, długość koszulki przód i tył oraz długośc rekawa od pachy jeżeli jest to długi rękaw. Wtedy jak ustalisz te dane to mozna spokojnie oglądać setki rodzajów koszulek. Rozmiarem S,M,L nigdy się nie sugeruj. Zdarza się nawet że ten sam producent co roku wypuszcza nowe koszulki o rozmiarze tym samym ale w rzeczywistości są albo za małe albo za długie. Jeszcze istnieje coś takiego jak krój. Może być luźna lub bardziej opięta albo typowa kolarska idealnie dopasowana. Na szczęście kupno koszulki jest dużo łatwiejsze niż kupno długich spodni Ja jakie bym nie kupił to są zawsze po nałożeniu 3/4. Napisz na co się zdecydujesz. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristofer123456 Napisano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Przymierzam się do zakupu tej koszulki. Jaki rozmiar wybrać L ??? http://allegro.pl/saxo-bank-koszulka-kolarska-nowosc-xl-i2508916166.html Co o niej sądzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Bierz rozmiar XL. Rozmiar L pod pachami ma tylko 51cm będzie tobie bardzo ciasno. Lepiej brać XL (max XXL) będzie luźniejsza oraz dłuższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristofer123456 Napisano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Tylko czy nie będzie za szeroka, bo tam sugerowany obwód klatki dla rozmiaru XL wynosi 104-108 cm, a ja mam tylko niecałe 90 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Zamów dwa rozmiary i jedną odeślesz. Będziesz tylko 10zl w plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.