Skocz do zawartości

[koszulka] Pomoc w wyborze rozmiaru

Rekomendowane odpowiedzi

Takie podawanie rozmiarów jest bez sensu. One nie są znormalizowane i czasem rozmiar L producenta X może być wieksze niż rozmiar XL producenta Y.

No, oczywiście, że tak. Ja mam podobne parametry. Jak kupuję sobie ubrania, również koszulki na rower - mam L albo XL. Nie ma ustawy ani rozporządzenia tego regulującego.

Kup jedną na allegro i zmierz. Ja mam ten sam wzrost tylko mniejsze cycki więc szerokość pod pachami koszulki musi mieć max 54cm. Najlepiej ustalić sobie granice w centymetrach dla: szerokość pod pachami, długość koszulki przód i tył oraz długośc rekawa od pachy jeżeli jest to długi rękaw. Wtedy jak ustalisz te dane to mozna spokojnie oglądać setki rodzajów koszulek. Rozmiarem S,M,L nigdy się nie sugeruj. Zdarza się nawet że ten sam producent co roku wypuszcza nowe koszulki o rozmiarze tym samym ale w rzeczywistości są albo za małe albo za długie. Jeszcze istnieje coś takiego jak krój. Może być luźna lub bardziej opięta albo typowa kolarska idealnie dopasowana. Na szczęście kupno koszulki jest dużo łatwiejsze niż kupno długich spodni :) Ja jakie bym nie kupił to są zawsze po nałożeniu 3/4.

Napisz na co się zdecydujesz. Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...