Skocz do zawartości

[Rogi[ Co i jak?

crx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie

Jako że nie jestem obyty w temacie, chciałbym zapytać; czy w rowerze crossowym można zamontować rogi?

Czy moglibyście wyjaśnić jak to zrobić oraz jak będzie to wyglądało?

Czy da mi to wygodniejszą pozycję dłoni?

Pozdrawiam.

Napisano

Jak to będzie wyglądało? No jak rogi zamontowane na kierownicy :)

Jeśli chodzi o kwestię obciachowości, to wg mnie takowa nie istnieje. Montujesz i używasz.

Jak zamontować? Z reguły trzeba przesunąć osprzęt na kierownicy by zrobić odpowiednią do zamocowania rogów przestrzeń.

Czy da wygodniejszą pozycję? Da opcje innych pozycji. Rogi mogą być grube, chude, krótkie, długie, gięte, proste, "anatomiczne" lub zwykłe "rurki". Najlepiej przed zakupem pozwiedzać sklepy stacjonarne i zobaczyć jakie są możliwości.

Napisano

U mnie rogi rozwiązały problem bolących pleców i nadgarstków na podjeździe, jak dla mnie rzecz bardzo pożyteczna a te 50 gram nawet można odżałować kosztem komfortu ;). Jest tylko jedno ale nie montuj rogów w pozycji pionowej jak robi wiele osób bo wygląda to naprawdę śmiesznie ;)

Napisano

Ja mam rogi załozone w fullu z gięta kierownicą. Wbrew opiniom sprawdzaja się u mnie wyśmienicie (głównie na podjazdach i dłuzszych odcinkach prostych).

Na podjazdach mam pewniejszy chwyt, a na dłuzszych trasach prostych mam dzięki nim wygodniejszą pozycję (nie drętwieją mi tak dłonie).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...