Ashe Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 Witam! Mam pytanie do was czy trudno byłoby złożyć taki rower? -- http://www.ambike.pl/p/pl/1815/rower+dartmoor+-+octane+dirt+street+24.html Bardzo mi się spodobał i chciałbym wiedzieć czy sklepy rowerowe składają takie rowery czy samemu trzeba i jaki koszt by był? Czy wymaga to dużego doświadcze będąc początkującym? Może polecacie mi inne rowery tego typu? Widelec lepszy sztywny czy amortyzowany? Rowerem chcem jezdzic po miescie/skateparku/lesie Dzięki za wasze opinie Liczę na pozytywne rozpatrzenie.
jasinski21444 Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 A po co ci rower typu Dirt do jazdy po lesie , mieście , skateparku ? Do tego wystarczy zwykły rower do MTB XC. Taki rower jest łatwo złożyć mając wszystkie części jeżeli już kiedyś motnowałeś jaki kolwiek rower.
kamasiema1 Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 Nigdy nie sugeruj się wyglądem roweru . To jest rower do dirtu (tak jak napisał kolega na górze) , nie nadaje się do jazdy po lesie sugeruje bardziej rower do hardtailu . Sam taki posiadałem tylko przerobiłem na freeridówkę . Jeśli chcesz zobaczyć go to daj maila to ci zdj jutro wyślę . Taki rower składa się stosunkowo łatwo , ale trzeba cierpliwości
rzezniol Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 sugeruje bardziej rower do hardtailu Całe moje rowerowe życie myślałem że hardtail to sztywna rama rowerowa ...a tu się dowiaduję ze to jakaś dyscyplina sportu rowerowego . W zależności od zmysłu technicznego i doświadczenia to rower poskładać jest i łatwo i trudno Dla mnie to pikuś ... dla skali porównawczej dla mnie trudno to poskładać zegarek mechaniczny (na nakręcanie) bo tego nigdy nie robiłem, z kolei poprawnie rozłożyć i poskładać przeciętny silnik spalinowy to tez żadem wyczyn. W skateparku, po mieście, w lesie możesz jeździć każdym rowerem tylko nie każdy jest do tego przeznaczony i w mniejszym bądź większym stopniu dany rodzaj jazdy utrudnia Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.