Skocz do zawartości

[Złożenie] Czy trudno byłoby złożyć taki rower?

Ashe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam pytanie do was czy trudno byłoby złożyć taki rower?

-- http://www.ambike.pl/p/pl/1815/rower+dartmoor+-+octane+dirt+street+24.html

Bardzo mi się spodobał i chciałbym wiedzieć czy sklepy rowerowe składają takie rowery czy samemu trzeba i jaki koszt by był?

Czy wymaga to dużego doświadcze będąc początkującym?

Może polecacie mi inne rowery tego typu? Widelec lepszy sztywny czy amortyzowany? Rowerem chcem jezdzic po miescie/skateparku/lesie

Dzięki za wasze opinie :) Liczę na pozytywne rozpatrzenie.

Napisano

A po co ci rower typu Dirt do jazdy po lesie , mieście , skateparku ? Do tego wystarczy zwykły rower do MTB XC.

Taki rower jest łatwo złożyć mając wszystkie części jeżeli już kiedyś motnowałeś jaki kolwiek rower.

Napisano

Nigdy nie sugeruj się wyglądem roweru . To jest rower do dirtu (tak jak napisał kolega na górze) , nie nadaje się do jazdy po lesie sugeruje bardziej rower do hardtailu . Sam taki posiadałem tylko przerobiłem na freeridówkę . Jeśli chcesz zobaczyć go to daj maila to ci zdj jutro wyślę . Taki rower składa się stosunkowo łatwo , ale trzeba cierpliwości :)

Napisano
sugeruje bardziej rower do hardtailu

Całe moje rowerowe życie myślałem że hardtail to sztywna rama rowerowa ...a tu się dowiaduję ze to jakaś dyscyplina sportu rowerowego :).

W zależności od zmysłu technicznego i doświadczenia to rower poskładać jest i łatwo i trudno :)

Dla mnie to pikuś ... dla skali porównawczej dla mnie trudno to poskładać zegarek mechaniczny (na nakręcanie) bo tego nigdy nie robiłem, z kolei poprawnie rozłożyć i poskładać przeciętny silnik spalinowy to tez żadem wyczyn.

W skateparku, po mieście, w lesie możesz jeździć każdym rowerem tylko nie każdy jest do tego przeznaczony i w mniejszym bądź większym stopniu dany rodzaj jazdy utrudnia :)

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...