Skocz do zawartości

[Problem z oświetleniem]

FOK80

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiatm wszystkich .Mam następujący problem . Otóż rower stał wczoraj troszkę na deszczu, i kiedy wróciłem do niego paliła się (i ciagle sie pali) tylna lampka. rower mam od 1,5 miesiąca KROSS Trans Pacyfic. Rozłączyłem jeden z kabelków dochodzących do lampki. Oczywiście rower ma prądnice w przedniej piaście. Może jakiś zwarcie itp. Wiem że napięcie w tylnej lampce jest podtrzymywane dłużej ale tym razem nie chce zgasnąć.

proszę o pomoc ;] Pozdrawiam

Napisano

miałem podobny problem, znaczy nie ja tylko ojciec ; p tylko ze jemu z kolei paliła się bardzo słabo żarówka przednia a tylna w ogóle, poszedł z tym do mechesa bo sam już nie wiedział co robić no i okazało się że jest zwarcie. I w tym przypadku bardzo możliwe że jest podobnie : d

Napisano

Miałem to samo. Nie chciało mi się dochodzić dlaczego ten układ tak działa. Może być tak że ktoś źle dobrał elementy (zbyt duże rezystory) i tranzystor się włącza po zawilgoceniu układu. Nic się nie powinno stać. Co najwyżej rozładuje baterie, które kosztują nic...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...