Skocz do zawartości

[Ocena] Jak oceniacie ten rower

best24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szczerze? Daruj sobie taki rower. Kup coś na sztywnej ramie i bez tarczówek bo z tym to będziesz mieć tylko same problemy.

Napisano

Ja go mam. Dawno dawno temu na komunie dostałem. Zastanawiałem się jakiego szmelca posiadam :) Mam zamiar kupić cały rower(prawie) bez obręcz, hamulców i... tylko to jest godne uwagi. Na tym nie jeżdżę ale mój drugi całkiem zajeździłem. Stwierdziłem że nie będę naprawiał tych rowerów, wyciągnę co lepsze i zajeżdże.

Opłaca się brać coś sztywnego?

PS. Powiem wam że nie miałem żadnych problemów. Jedynie co to łożysko z tyłu, wymiana dętek itp.

Napisano

40% asfalt, 10% las, 30% góry z kamieniami, 5 % trudne warunki, i 10 % jazda w błocie. Ostatnie 5 % to mieszane. Wydaje mi się że bez amorka z tyłu szybciej się można rozpędzić.

Napisano

No to jakiegoś hardtaila kup, bo sztywniak na góry z kamieniami, da się, ale hardtail to większy komfort, napisz jeszcze jaki masz budżet

Napisano

Budżet jak najmniejszy. Na początek może samą rame kupię i będę stopniowo wymieniał. Na ten czas nie mam tyle gotówki.

Napisano

Coś co będzie dla mnie waga 75kg i 175. Ma to być coś co będzie musiało służyć kilka lat. Za ile dostane dobrą rame?

Tak żeby mi jeszcze zostało to max ale to max 500zł

Napisano

Jak masz 500 zł na ramkę to można coś poszukać, np. Accent el Nino, Kross Level A7, Mbike Renegade Evo, ale jeżeli masz taki budżet na cały rower to.... :icon_confused:

Napisano

Na rame

:) Jednak wolał bym jak najtaniej.

Kross Level A7 fajna lecz przekracza budżet.

Wydaje mi się że Accent el Nino była by idealna. 19 calowa. Długo na niej pojeżdżę?

Napisano

Accent El Nino to dobra rama w tym budżecie, pojeździsz długo, raczej się nie połamie :P Rozmiar 19" będzie ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...