Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] Opłaca się wymieniać?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, posiadam dość żałosny rower Kross, model sfx-050. Kupiony gdzieś w 2007 roku. Nie mogę znaleźć dokładnej specyfikacji tego roweru, są tylko podobne. Ogólnie coś w tym stylu: http://www.bikekatal...=rowery&pid=660 .

mntsdcarddcimcameraimg2.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Mam zamiar wymienić amortyzator zoom 381 który tam jest..

Mam na oku Rock Shox Dart 3, jak myślicie? będzie pasować?

przy okazji chciałbym się dowiedzieć czy to takiego roweru można wkładać jakiekolwiek pieniądze..

jak na razie jest całkiem wytrzymały, po wielu skokach, zjazdach, jazdach na jednym kole, uszkodzeniu uległa jedynie tylna piasta.

Z góry dziękuję bardzo za odpowiedzi!

Pozdrawiam :)

Napisano

Absolutnie nie opłaca się inwestować w ten rower bo to typowy makrokesz. Rurę sterową masz na 1" więc żadnego dobrego amora nie wsadzisz bo wszystkie są na 1i 1/8". Dołóż trochę kasy i kup sobie nowy rower chociaż używany ale na przyzwoitej ramie i osprzęcie.

Napisano

Nowy Dart 3 warty jest tyle ile twój rower, po za tym dochodzi wymiana mostka i sterów, o ile w ogóle główkę masz 1 1/8 ( nie sądzę ) podsumowując nie ma sensu w niego inwestować.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi,

upewniłem się co do tego szajsu :P a czy nie będzie problemu z przerobieniem go do jazdy po drodze asfaltowej?

Oczywiście oprócz wymiany opony na mniejszy bieżnik co mógłbym zrobić, wymienić aby jazda nie była aż tak ciężka jak do tej pory?

Napisano
a czy nie będzie problemu z przerobieniem go do jazdy po drodze asfaltowej? Oczywiście oprócz wymiany opony na mniejszy bieżnik co mógłbym zrobić, wymienić aby jazda nie była aż tak ciężka jak do tej pory?

Jak dla mnie jedyne co możesz zrobić to wymiana opon na jakieś semi-slicki, Aczkolwiek ten egzemplarz nie nadaje się ani do jazdy w terenie, ani po szosie tym bardziej. Przemyśl dobrze przyszłe zastosowanie roweru i wybierz sobie jakiś sensowny. Zaufaj mi że po zmianie zaczniesz czuć co to jest ROWER!

Napisano

Z całym szacunkiem... to rower, który nie ma praktycznie żadnych sensownych możliwości rozbudowy.

Poszukaj używanego roweru z ramą, która ma już stery na 1 i 1/8 cala oraz mocowaniem pod tarcze.

Będziesz miał bazę do dalszej systematycznej rozbudowy.

Naprawdę... to nie jest rower.... to pojazd na 2 kołach ale daleko temu do roweru :-)

Napisano

ale V-ki (chyba) Alivio ma :D ale tak jak juz napisane - nieoplacalne wstawianie takiego amora. Mozna ewentualnie szukac na raty czesci i zlozyc sobie cos lepszego. Przede wszystkim jakas sensowna ramke trzeba dorwac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...