Skocz do zawartości

[opona] Continental Race king 2.0 drut ponad 620g !?

Nickson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A co?,założyciel tematu nie spotkał się jeszcze z reklamą?pewnie ma nie wiele lat.To zupełnie normalne, zaniżanie wagi albo ulepszanie czego kolwiek.Ech..jak mozna wierzyć w cokolwiek co podaje producent.

Napisano

Oczywiście Cox ma racje co do Karmy. Odkąd wyszły Karmy jest oczywistym, że jeśli ma być względnie lekko i jak najtaniej, to właśnie tę oponę trzeba kupić. Chociaż jest parę innych typów- Larsen tt za kilkadziesiąt złotych 440g. Nie mówiąc już o okazjach na portalach aukcyjnych, na których można spotkać opony nowe lub prawie nowe, które komuś "nie podeszły" więc je sprzedaje. Sam ostatnio sprzedałem za 45 zł Kendę SBE 480g po 15 km.

Mówisz, że nie sztuką jest zbudować lekko i drogo, za to sztuką jest zrobić tanio i jak najlżej. To wydając 2x50 zł na drutowe Conti postępujesz wedle własnej sztuki? No nie bardzo. Drutowe Kendy Karma ważą tyle samo, a są 2x tańsze. No chyba, że chciałeś koniecznie Conti RK. Ale wtedy sam zmieniasz priorytet i zamiast lekkość i taniość jest Conti RK i taniość.

Napisano

Mówisz, że nie sztuką jest zbudować lekko i drogo, za to sztuką jest zrobić tanio i jak najlżej. To wydając 2x50 zł na drutowe Conti postępujesz wedle własnej sztuki? No nie bardzo. Drutowe Kendy Karma ważą tyle samo, a są 2x tańsze. No chyba, że chciałeś koniecznie Conti RK. Ale wtedy sam zmieniasz priorytet i zamiast lekkość i taniość jest Conti RK i taniość.

Masz 100% racji Poprawiam się, moja wypowiedź nie była precyzyjna. Kierowałem się zasadą jakość i niska waga za rozsądną cenę :) Ale zaznaczę w podzespoły nie zaopatrywałem się w biedronce ;).

Na poważnie wybrałem RK bo podobno jest jedną z lepszych opcji- lekki teren/asfalt Z tego co czytałem to wyżej wymienione lekkie opony gorzej wypadają na asfalcie. Miałem przez chwile na celowniku Karme i SBE wpisy właśnie z tego forum przekonały mnie do RK. Ale fakt na takich Larsenach jednoślad zjechałby do 11.9kg ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...