Skocz do zawartości

[damper] Fox RP23 wyciek oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas jazdy moj fox rp23 zaczął puszczać olej z pokręteł - wyszło go całkiem sporo , po tym zajsciu blokada skoku przestała dzałać . Ale do mieritum sprawy zapewne puściło uszczelnienie na pokrętłach jak się do tego zabrać ? Czy jest możliwe zrobienie wymiany uszczelek w warunkach domowych - czy ktoś to już robił ? a może jest jakiś manual ? Prosił bym o małą pomoc w tym temacie . Pozdr.

• 2 tygodnie później...

W warunkach domowych możesz zrobić z foxem wszystko, musisz tylko przygotować odpowiednie wyposażenie warsztatu. Jestem po kilku dniach lektury wszystkich możliwych stron o serwisie rp23 w 6 różnych językach i szlag mnie trafia, jak widzę jak Fox i jego serwisy robią z ludzi kretynów. RS wrzuca film, gdzie rozbierają do zera bardzo podobnego Monarcha, a Fox udaje, że RP jest technologią z kosmosu.

U Ciebie prawdopodobnie jest do wymiany oring 2,5x1mm, który znajduje się nad trzpieniem. Żeby się do niego dostać, trzeba rozebrać tłumik i wykręcić głowicę dampera. Sprawa prosta, o ile przygotujesz narzędzia do napompowania komory azotowej. Więcej znajdziesz w wątku o serwisie rp23, który założyłem

http://www.forumrowerowe.org/topic/118364-serwis-dampera-fox-float-rp23-rp2/

Na razie mam zdjęcia z rozbiórki, jak dojdą oringi i oleje, to będzie też o złożeniu go do kupy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...