K0ras Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Witam Szukam alternatywy dla oleju shimano, nie bede placil 40zl za 50ml (w polsce brak pojemnika 1L....) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Jakiś czas temu przy okazji zakupów w Bikestacji kupiłem też olej mineralny - Nachazel (chyba nie przekręciłem nazwy), 13zł za 100ml. Wytwór bodajże czeski. Zalałem hamulce, działają jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 może pomoże http://www.forumrowerowe.org/topic/62844-plyny-hamulcowe-dlaczego-dot-nie-zastapi-oleju-a-olej-dota/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 http://allegro.pl/li...neralny+shimano Jak widać masz mylne informacje Gdybam że każdy większy sklep rowerowy ma olej shimano i sprzeda ci porcję 50 ml za normalne pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 ja swoje shimano mam zalane olejem mineralnym tektro za 13zl, problemow brak, dziala tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K0ras Napisano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Faktycznie z tym 1L to mialem zle informacje a sam nie sprawdzilem. A macie jakieś doświadczenie z LHM+ z zawieszenia Citroena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gugool Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Na allegro sprzedawany jest olej z rozlewu z opakowania litrowego Shimano. Kosztuje około 15 zł za 100 ml. Myślę, ze jest to propozycja warta rozważenia. Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 SLX 666 zalane LHM - działają do kitu. Lepiej sprzedać 666 i kupić sobie BR-M486 - te można zalewać LHMem i będą działać ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K0ras Napisano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Jednak przecież Shimano samo sobie oleju nie robi a zleca to jakiemuś Castrolowi, więc musi być jakiśt ani substytut. Np czerwony olej mineralny używany na lotniskach, jakis AMG bodaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 a nawet się nie zastanawiałem bo nie używam oleju shimano. Swoje hamulce zalałem Finish Linem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemkoq Napisano 20 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 dobrze się sprawdza olej do zawieszenia hydraulicznego w samochodach citroena, dostępny w chyba każdym sklepie motoryzacyjnym. Mam taki w tylnym i jest ok. Koszt ok 35-40 pln za 1l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K0ras Napisano 20 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 To co piszesz to zielony olej LHM+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.