kitof26 Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Witam wszystkich Proszę o opinie i pomoc w zakupie korby. Mam na myśli korby na rok 2012 z napędem 10r (Dyna-sys). Mile widziane filmiki z korbami i ich działaniem. Mój budżet to 650zł ale chce wydać jak najmniej Serdecznie dziękuje za pomoc i Życzę połamania kół Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Filmiki z działaniem korb?O.o Wszystkie w/w będą działać taks samo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Zakładam że skoro pytasz o różnaice między tymi korbami to nie masz zadużego doświadczenia, nie startujesz w zawodach, używasz roweru do jazdy rekreacyjnej? Jeśli tak to wyżej niż SLX bym nie celował, bardzo fajna lekka korba za ok 400zł za resztę kasy kupisz łańcush i kasetę slx ale wystarczy Ci deore za 100zł mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Korby różnią sie ceną, wyglądam i w sumie tyle. Suporty te same, Deore jest lite SLX i XT puste w środku. Deore ma wszystkie blaty stalowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 19 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 · Ukryte przez safian, 19 Lipca 2012 - Brak powodu Ukryte przez safian, 19 Lipca 2012 - Brak powodu Filmiki z działaniem korb?O.o Wszystkie w/w będą działać taks samo.. No to czekamy na prośbę o filmiki prezentujące działanie kierownicy/mostka/sztycy Odnośnik do komentarza
pawel13 Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 · Ukryte przez safian, 19 Lipca 2012 - Brak powodu Ukryte przez safian, 19 Lipca 2012 - Brak powodu To ja chce jeszcze jak działa obręcz Odnośnik do komentarza
mi9el Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Jeśli nie planujesz się ścigać to ja polecam tobie Deorke, np: http://allegro.pl/shimano-korba-deore-fc-m590-175-3x10-dyna-sys-cykl-i2501385752.html zaoszczędzisz extra 100 w stosunku do SLX a parametry ma bardzo zbliżone; poza wagą, SLX jest ok 100g lżejszy, Deore ma tylko największy blat aluminiowy ja kręce na podobnej (wersja 2010 9rz) i sobie chwale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gugool Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Jesli nie zależy ci na wyglądzie, bądź wadze to Deore. Slx i Xt mają inny inny(lepszy) suport, są puste w środku i mają aluminiowe zebatki. Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomosz Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 suporty są takie same, Puste w środku są ramiona od SLX wzyz. Deore duzy blat ma aluminniowy. Jeśli nie upraiwa się rowerowania sportowo, wyczynowo wychodzenie poza Deore strata kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitof26 Napisano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Nie pytam was o różnice tylko czy opłaca mi się kupować XT czy deore. W XC sie ścigam vice mistrzostwo drużynowe XC i wysokie miejsca w maratonach. więc sorry mój rower drugi waży 9,1kg Więc ty jesteś amator to było dla elton29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeruTheDamaja Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Skoro jest tak jak piszesz, to powinieneś wiedzieć jaka korba będzie lepsza. Koledzy u góry dali Tobie kilka powodów dlaczego ta, a nie tamta. Jeżeli to wiesz, to po co pytasz? Powinieneś sam wiedzieć co będzie dla Ciebie lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Taki z Ciebie zawodowiec a zadajesz pytanie w formie która jest bez sensu. Co to znaczy czy się opłaca?? Niedawno zmieniałem korbę i jedyna kwestia o którą zapytałem to łożyska zew. reszta nie podlega ocenie bo różnic w użytkowaniu nie jesteś w stanie zauważyć. Kolejna sprawa to wygląd który jest kwestią indywidualną. Ja założyłem starego LX-a Ciebie jak widzę interesują tegoroczne co dla mnie już o czymś świadczy. Amator to ktoś gorszy?? Nie jednemu byś plecy oglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 mój rower drugi waży 9,1kg Więc ty jesteś amator Faktycznie skoro masz rower 9.1kg to chyba nie powinniśmy się udzielać bo jesteśmy amatorami. Kup XT, jest ładniejsza i nie będzie obciachu przy kolegach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Za tę kase możesz kupić XT 2012 z dwoma tarczami 40/28 38/26, Ja mam od jakiegoś miesiąca z trzema blatami 42-32-24 i po przejechaniu 2000 km dalej wygląda jak nowa. Ogólnie twoja kasa twój wybór ja mialem wcześniej XT i stwierdziłem , że nie ma co się cofać. Pozatym jakoś SLX mimo , że dobry mi osobiście nie odpowieda wole XT bo zawsze to klasa wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 19 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 więc sorry mój rower drugi waży 9,1kg Więc ty jesteś amator Hehehehe, nie wypada, ale... http://i.imgur.com/l7iRu.jpg 9.1 kg jak nic ;P Temat zamykam, nie dość, że flame się zaczyna to o tych korbach jest pełno tematów ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.