Skocz do zawartości

[Korby] Shimano Deore, XT, SLX

kitof26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Proszę o opinie i pomoc w zakupie korby. Mam na myśli korby na rok 2012 z napędem 10r (Dyna-sys). Mile widziane filmiki z korbami i ich działaniem. Mój budżet to 650zł ale chce wydać jak najmniej

Serdecznie dziękuje za pomoc i Życzę połamania kół :D

Krzysztof

Zakładam że skoro pytasz o różnaice między tymi korbami to nie masz zadużego doświadczenia, nie startujesz w zawodach, używasz roweru do jazdy rekreacyjnej?

Jeśli tak to wyżej niż SLX bym nie celował, bardzo fajna lekka korba za ok 400zł za resztę kasy kupisz łańcush i kasetę slx ale wystarczy Ci deore za 100zł mniej.

Jeśli nie planujesz się ścigać to ja polecam tobie Deorke, np:

http://allegro.pl/shimano-korba-deore-fc-m590-175-3x10-dyna-sys-cykl-i2501385752.html

zaoszczędzisz extra 100 w stosunku do SLX a parametry ma bardzo zbliżone; poza wagą, SLX jest ok 100g lżejszy, Deore ma tylko największy blat aluminiowy

ja kręce na podobnej (wersja 2010 9rz) i sobie chwale

Nie pytam was o różnice tylko czy opłaca mi się kupować XT czy deore. W XC sie ścigam vice mistrzostwo drużynowe XC i wysokie miejsca w maratonach. więc sorry mój rower drugi waży 9,1kg Więc ty jesteś amator

to było dla elton29

Taki z Ciebie zawodowiec a zadajesz pytanie w formie która jest bez sensu. Co to znaczy czy się opłaca?? Niedawno zmieniałem korbę i jedyna kwestia o którą zapytałem to łożyska zew. reszta nie podlega ocenie bo różnic w użytkowaniu nie jesteś w stanie zauważyć. Kolejna sprawa to wygląd który jest kwestią indywidualną. Ja założyłem starego LX-a Ciebie jak widzę interesują tegoroczne co dla mnie już o czymś świadczy.

Amator to ktoś gorszy?? Nie jednemu byś plecy oglądał :P

Za tę kase możesz kupić XT 2012 z dwoma tarczami 40/28 38/26, Ja mam od jakiegoś miesiąca z trzema blatami 42-32-24 i po przejechaniu 2000 km dalej wygląda jak nowa. Ogólnie twoja kasa twój wybór ja mialem wcześniej XT i stwierdziłem , że nie ma co się cofać. Pozatym jakoś SLX mimo , że dobry mi osobiście nie odpowieda wole XT bo zawsze to klasa wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...