Skocz do zawartości

[rower]Dwie do oceny, kolo 1k

RafalPolo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam sobie drugiego roweru, aby ewentualnie wzmocnic hobby szosowe. Kiedys mialem kolarke, ale jako dziecko nastoletnie nie dbalem o nia i jezdzilem z kolegami na bmx'ach.

Znalazlem dwa rowery, a wydac chcialbym nie wiecej niz 1500, a najlepiej 1000, to malo, wiem.

Szukam czegos najlepiej do przyszlej rozbudowy, czyli bardziej nowsze produkcje: klamkomanetki, mostek obecny.

Ktory z obecny bedzie lepszy na przyszlosc? Napotkam na jakies przeszkody chcac tam np wrzucic lepsze przerzutki za rok,dwa?

No i przede wszystkim czy sa warte swojej ceny.

http://tablica.pl/oferta/rower-szosowy-vertec-rd1100-shimano-ID1gfcR.html#ea3c81f5;r:6;s:

Nie znam tej firmy, rower czeski z tego co wygooglowalem.

http://tablica.pl/oferta/szosowka-skladak-campagnolo-shimano-IDoHrH.html

o wiele ladniejszy niz wczesniejszy, ale juz jezdzi conajmniej kilka lat.

Jesli oczywiscie macie inne propozycje to bardzo chetnie spojrze, roweru szukalem w okolicach slaska bo oczywiscie chcialbym go zobaczyc przed zakupem.

pozdrawiam

Dwa podobne rowery.Jeśli chodzi o ten pierwszy jest błąd on ma 2x8, a nie 2x9.Według mnie lepszy jest rowerek na campolango, starszy niby ale lepszej klasy osprzęt ma,a ilość przełożeń jest ta sama.Wagowo te rowerki powinny być podobne, więc wolałbym ten na lepszym osprzęcie.

Dwa podobne rowery.Jeśli chodzi o ten pierwszy jest błąd on ma 2x8, a nie 2x9.Według mnie lepszy jest rowerek na campolango, starszy niby ale lepszej klasy osprzęt ma,a ilość przełożeń jest ta sama.Wagowo te rowerki powinny być podobne, więc wolałbym ten na lepszym osprzęcie.

dzieki za opinie, ja tez sie do niego skladam. Jeszcze tylko zobacze czy bedzie mi pasowac (186cm wzrostu) na jezdzie probnej.

Takie technologiczne pytanie, bede mogl tam za pare sezonow dokupic jakas nowsza kasete i przerzutke? Czy bedzie jakies srubki brakowac czy miejsca w ramie? Z modyfikowaniem rowerow dopiero zaczynam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...